Home Maak je huid herfstproof!
De expert

Maak je huid herfstproof!

De zomer loopt inmiddels alweer ten einde en de herfst staat voor de deur. Wat mij betreft is dit hét ideale moment om de huid een welverdiende oppepper te geven. Dus maak je huid herfstproof!

Dode huidcellen

In de zomermaanden heeft de huid hard moeten werken, de temperaturen waren hoog en we hebben een recordaantal zonuren mee mogen maken. Ter bescherming van uv-straling heeft de huid een dikke laag dode huidcellen ontwikkeld. In de herfst kan deze dikkere hoornlaag voor een grauwe huid zorgen. Maar dit niet alleen, ook voor mensen die last hebben van onzuiverheden en puistjes is het heel belangrijk om de verdikte hoornlaag te verdunnen, zodat er minder of liefst geen onderhuidse ontstekingen tevoorschijn komen. Peelen is daarom nu de beste raad!

Ter bescherming van uv-straling heeft de huid een dikke laag dode huidcellen ontwikkeld

Milde behandeling

Persoonlijk hou ik ervan om mijn huid op een natuurlijke en milde manier te behandelen, zodat mijn natuurlijke beschermlaag optimaal blijft. Wanneer je kiest voor een korrelpeeling, pak dan een natuurlijke, ronde korrel, zodat je de huid niet beschadigd. En zorg ervoor dat het product goed bij de huid past. Mijn advies is dan ook om goed te kijken naar de conditie van de huid. Mijn keuze valt altijd op een milde, veilige variant, die op basis van enzymen en een heel fijn micro-algje als korreltje, de huid effectief maar mild ontdoet van de opgebouwde dikkere huid. Zo blijft de natuurlijke beschermlaag intact om de huid in de herfstperiode te blijven beschermen.

Extra antioxidanten

Daarnaast is het belangrijk om voldoende antioxidanten aan de huid toe te voegen. Er zijn gedurende de zomermaanden (door toedoen van de zon) vrije radicalen vrijgekomen die de huid hebben aangetast. Voeg dus antioxidanten toe om deze ‘schade’ te herstellen, zodat de huid optimaal beschermt blijft gedurende de herfst- en winterperiode. Dit kun je doen door te kiezen voor vitaminen zoals; C, E, A, B of juist groene thee, etc. Ook het toevoegen van antioxidanten in je voedingspatroon zal je huid helpen!

Nog 1 laatste tip: vervang in de herfst je luchtige crème en stap over op een rijkere, vollere crème. Deze zal de huid optimaal voeden en hydrateren. Laat de herfst maar komen, onze huid is er klaar voor!

Tekst: Matthia de Jong