Home Like a Filmstar? Summer Glow van Charlotte Tilbury getest
Testpanel

Like a Filmstar? Summer Glow van Charlotte Tilbury getest

Een paar weken geleden ontving ik 2 mooie zomerproducten om te testen van Charlotte Tilbury; een primer die de huid een natuurlijke glow geeft en bovendien een anti-aging effect heeft, en een shaping pallet met highlighter en shader. Charlotte Tilbury is nieuw op de Nederlandse markt en exclusief bij de Bijenkorf verkrijgbaar.

De Engelse Charlotte is opgegroeid in Ibiza in een creatief gezin. Haar 20-jarige ervaring als Make-upartist in de fashion- en beautywereld was de inspiratie voor haar eigen make-uplijn. Dat kun je zien aan de manier waarop ze make-up benadert, de namen van de producten. Ze denkt in looks en vertaalt high-beauty in simpele stappen voor de gewone vrouw. Ik had al van dit merk gehoord en kon niet wachten om zelf te ervaren of de producten ook voor mijn oudere huid zouden werken. Uiteindelijk heb ik 4 producten getest omdat ik zelf ook nog een foundation en lipstick heb gekocht.

Charlotte Tilbury WONDERGLOW Primer

Charlotte-Tilbury-Miracle-Glow-2

Deze primer geeft je huid een beetje kleur en een subtiele glans. Bij een lichte foundation gebruikte ik hem echt als primer, dus eronder. Maar bij de iets meer dekkende Magic Foundation, bracht ik de Wonder Glow eroverheen aan. Mijn huid werd meteen wat bruiner, alsof ik even in de zon gelegen had en de glans is echt prachtig, helemaal niet too much! Je hebt maar een beetje nodig, want hier geldt wel: 'less is more'. Tenminste, als je niet als zo'n hoogglanzende zonnebankgebruinde dame eruit wilt zien. Hierdoor is deze primer heel zuinig in gebruik.

De substantie is dun en trekt zo in de huid, niet vet en niet droog. Echt heel lekker spul dat een onzichtbaar gekleurd, glanzend laagje over je huid legt. De primer claimt ook anti-aging eigenschappen, die ik minder goed kon plaatsen. Ik zag daar niet meteen resultaat van, maar verwacht dat ook niet van zo'n product. Bovendien bevat de primer teveel parfumstoffen die kunnen irriteren voor een echte anti-agingwerking.

Charlotte-Tilbury-Miracle-Glow-1

De verpakking is heel handig, door de doseerdop kun je echt hele kleine hoeveelheden makkelijk aanbrengen. Ook vind ik de rozegoudkleur die Charlotte Tilbury in haar packaging gebruikt heel chic. De plastic fles bevat 40ml en dat is 10ml meer dan de meeste primers. Kosten? €49 voor 40ml.

Charlotte Tilbury MAGIC FOUNDATION

Charlotte-Tilbury-foundation

Nadat ik al jaren transparante, bijna onzichtbare foundations gebruik, wilde ik deze - meer dekkende - formule weleens proberen. Het is de nieuwste aanwinst van dit merk, die een 'flawless finish' belooft voor alle leeftijden en huidtypes. Je kunt de foundation het beste met een foundation brush of een sponsje aanbrengen in een dun laagje. Met je vingers breng je hem te dik aan.

Voor mijn huid was kleur 4 het meest geschikt. Ik doe een pompje op de rug van mijn hand en verdeel de foundation snel met de kwast op mijn huid. Je moet het wel snel doen, want het trekt snel in en wordt dan wat droog. De finish is ook licht mat. Iets lastiger aanbrengen dan mijn andere foundations, maar hij blijft mooi zitten en erna heb ik bijna geen poeder meer nodig. Enig nadeel is dat hij voor mijn huid wat droog is. Ik los dat op door eronder een primer/moisturizer aan te brengen, dan de foundation en daarna de Wonder Glow op mijn wangen, arcadeboog en voorhoofd. Of je kunt de Wonder Glow mengen met een beetje foundation op de rug van je hand. Dat geeft meteen een dunnere textuur, die je dan wel weer (dun!) met je vingers kunt aanbrengen. De foundation verliest dan wel haar matte finish, maar op een zomerse dag vind ik dat juist wel mooi.

CT-foundation

De verpakking is mooi en praktisch in gebruik. De fles is van glas, het pompje werkt prima en de rozegouden dop mooi. De prijs is €40 en dat vind ik eigenlijk best meevallen, als je bedenkt dat de overige producten van dit merk best aan de prijs zijn.

Charlotte Tilbury FILMSTAR BRONZE & GLOW LIGHT TO MEDIUM

Charlotte-Tilbury-pallet2

Dit pallet bevat een highlighter en een 'sculpt' poeder. Het zit in een prachtige zware metalen doos die goed sluit en een handige grote spiegel heeft. De highlighter is echt prachtig en ideaal om de delen van je gezicht die je wilt accenturen mee aan te tippen. Ik doe dat op mijn arcadeboog, neusbrug, jukbeenderen en op de cupidoboog van mijn lippen. De glans is heel licht, maar goed zichtbaar. De donkere kleur is voor mij te donker als bronzer, maar als je hem heel licht opbrengt zou je hem zo kunnen gebruiken. Ik gebruik het onder mijn kin en op de zijkanten van mijn wangen voor een iets mooier gevormd gezicht.

Het fijne van dit pallet is dat het effect subtiel is, zolang je de juiste kwasten gebruikt. Voor de lichte kleur neem ik een kleine losse borstel dus een dun laagje poeder aanbrengt. De donkere kleur breng ik aan met een afgevlakte 'shaping brush'. Gebruik je een te grote losse poeder kwast, dan wordt het een rommeltje en wordt je pallet ook snel lelijk.

Charlotte-Tilbury-pallet

Charlotte Tilbury weet hoe ze dingen moet verpakken. Zoals ik al zei, de doos is prachtig en als hij nieuw is, komt hij is een kartonnen doosje, waar je 2 delen vanaf schuift en dan gaat de binnenste doos open en voila; daar ligt jouw prachtige gouden pallet als een cadeautje te glinsteren. Echt heel leuk! Het pallet is niet goedkoop, je betaalt maar liefst €65. Maar je doet er heel lang mee en is voor alle gelegenheden, tenzij je voor een hele matte look zou willen gaan. Vooral voor de zomer is dit een geweldig product.

Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G STONED ROSE

Charlotte-Tilbury-lipstick

Deze lipstick heb ik gekocht omdat ik verliefd werd op de kleur! Het is een natuurlijke oranje/roze/bruin kleur die bijna iedereen staat en die je lippen toch accent geven. Het is een romige lipstick die toch goed blijft zitten en voor iedere gelegenheid kan, echt een geweldige aanwinst! Dat hij ook nog eens mooi is om in je tas te stoppen, is alleen maar meegenomen! De lipstick kost €30, waarmee hij aan de hoge kant zit. Maar de romige textuur, de houdbaarheid en de mooie kleuren rechtvaardigen wat mij betreft de investering.

Conclusie

Charlotte-Tilbury-maritZoals jullie kunnen lezen, ben ik behoorlijke fan van dit merk. De kleuren zijn prachtig, net zoals de verpakking. Ik hou niet van hele opvallende make-up en ben daarom blij dat de producten van Charlotte een subtiel effect geven. Wil je meer, breng dan meerdere laagjes aan. De substanties zijn transparant en blijven goed zitten. De make-up is aan de prijzige kant, maar zie het als een traktatie voor jezelf. Mijn favorieten zijn de Like a Filmstar pallet en dan met name om de highlighter. Ik zou die ook alleen kopen als dat zou kunnen. Ook de lipstick vind ik een blijver.

De Wonder Glow is fijn, maar heb je niet echt nodig als je de pallet al hebt. De foundation vind ik het minste. Ze beweren dat er veel anti-aging ingrediënten in zitten, maar die heb ik liever in mijn dagcreme dan in een foundation. Ik vind de substantie wat droog, hoewel dat wel weer op te lossen is door de foundation te mengen met de Wonder Glow of er een goede moisturizer onder aan te brengen. Maar in het algemeen waren de resultaten goed en smaken ze naar meer en dit is zeker niet het laatste dat ik van dit merk heb geprobeerd!

Ken je dit merk al en wat is jouw favoriete product?

Meer glow? Zie dan ook deze fijne glowpads van Pixi!