Home Kapper Ed Noijons over zijn ervaring met customized haarverzorging van System Professional
Haarpraat

Kapper Ed Noijons over zijn ervaring met customized haarverzorging van System Professional

Haarverzorging op maat, ik schreef er al eerder over. Wella heeft vorig jaar een nieuw merk geïntroduceerd, System Professional EnergyCode, dat dit mogelijk maakt. Vanaf januari is deze service nu ook verkrijgbaar in Nederland. Een van de eerste salons die hiermee werkt, is Pro Solo in Alkmaar. Kapper Ed Noijons van Pro Solo is ook educator voor het merk en heeft de producten al sinds december vorig jaar in huis.

energy-code-advies

Het principe is zo simpel en voor de hand liggend, dat je je afvraagt waarom niemand hier eerder mee is gekomen. De kapper kijkt naar je haar en hoofdhuid en stelt een aantal vragen. Deze resultaten worden ingevoerd in een speciale app en uiteindelijk rolt daar een advies, een persoonlijke EnergyCode uit. Deze methode wordt ook wel EnergyCode mapping genoemd en hierdoor is het mogelijk om iedere persoon een eigen code te geven. Die code staat voor een combinatie van producten die samen de specifieke haar- en hoofdhuidbehoeften van de klant optimaal gaan aanpakken.

MIJN EERDERE ENERGYCODE MAPPING

Ik heb mijn mapping vorig jaar al laten toen, toen dit merk werd gelanceerd (zie link hierboven) en was heel benieuwd naar feedback van kappers en hun klanten in Nederland. Reden genoeg om naar Alkmaar te gaan en het Ed zelf vragen! Bovendien was ik na 3 maanden wel benieuwd of mijn EnergyCode inmiddels is veranderd.

energy-code-pro-solo

Ed vertelt wat dit merk nog meer zo uniek maakt. Alle producten zijn namelijk met elkaar te combineren, zonder dat het de werking van specifieke ingrediënten aantast. De producten versterken elkaar juist! De geuren van iedere lijn verschillen en zijn samengesteld door de Franse parfumeurs van Dolce e Gabbana  en Gucci met een specifieke basisnoot van vanille, sandelhout &en muskus. Hierdoor gaan ze goed samen en krijg je geen 'clash' van geuren.

En wat deze verzorgingsproducten nog meer bijzonder maakt, is de aandacht voor de hoofdhuid én het haar.

`Ed Noijons">Producten die goed zijn voor je hoofdhuid zijn belangrijk, want dat is je basis`

Bij Pro-Solo krijgen alle klanten een EnergyCode Mapping. Mensen ervaren die persoonlijke aandacht als zeer professioneel en het sluit aan bij hun daadwerkelijke behoefte. De app doorlopen duurt zo'n 10 minuten en daarna wil Ed de EnergyCode mapping standaard elke 6 maanden herhalen, zodat een advies ook altijd up to date is. Als de klant dat wil, natuurlijk.

De favorieten van Ed

energy-code-Ed-Noijons

Ed is heel enthousiast over de producten en gebruikt ze zelf ook. Hij heeft dunner wordend haar en merkt echt verschil als hij de Balance Energy Serum gebruikt. "Dan liggen er beduidend minder haren op mijn kussen!" Verder gebruik hij graag de Volumize Aerolifter die het haar net wat meer body geeft. En over de Elastic Force is Ed heel goed te spreken.

`Ed Noijons">Elastic Force is een heel bijzonder product en zorgt ervoor dat de styling langer blijft zitten, geeft elasticiteit & glans aan je haar. Ik masseer 5 spraytjes in mijn haar en droog deze na met een handdoek en niet, zoals op de verpakking staat dat je hem na moet spoelen`

Ook klanten reageren heel goed op de producten. Omdat het best prijzig kan zijn om in een keer 4-6 producten aan te schaffen, worden samples uitgedeeld van alle producten die in de code staan. Meestal koopt iemand dan eerst de shampoo en conditioner en probeert de andere producten uit. Maar Ed heeft al mensen terug gehad die zo enthousiast waren over de resultaten dat ze de hele code wilden aanschaffen en dat terwijl ze nog maar een maand met de producten werken! Bovendien kan het voorkomen dat een klant nog een shampoo heeft die goed bevalt. Ed vindt het heel belangrijk dat niets wordt opgedrongen omdat hij gelooft dat deze producten zichzelf wel verkopen. In dat geval denkt hij mee welke System Professional producten het huidige ritueel van de klant zou kunnen aanvullen.

Mijn Hair Mapping

energy-code-persoonlijk

Ed vindt het zelf erg fijn dat je de app echt samen met de klant invult. Hij stelt vragen als 'Voelt je hoofdhuid droog of gevoelig aan' en 'Welke textuur heeft je haar'. Vragen die je als consument niet zomaar weet van jezelf of waarover je kan twijfelen. Ik ervaar dat zelf ook als Ed mijn haar nog een keer gaat mappen. Hij luistert naar mijn antwoorden, kijkt zelf naar mijn hoofdhuid en trekt en draait wat aan mijn haar. Er is een een microscoop, maar Ed geeft aan dat het meestal voldoende is om met het blote oog te kijken. Bij elk antwoord schuift Ed een knopje naar een bepaald niveau, dat aangeeft wat de status van mijn haar is.

`Ed Noijons">Deze app is zo uniek omdat je de vragen echt samen met de klant invult. En er komen soms resultaten uit die je zelf nooit bij elkaar had kunnen denken, maar uit de eerste reacties blijkt dat het systeem wel werkt!`

Ook heel fijn is dat je het advies ook nog eens per mail krijgt opgestuurd. Alle informatie wordt opgeslagen bij de kapper, het is alsof je bij de dokter zit! Ik heb echt het gevoel dat er heel goed naar mijn haar wordt gekeken en de uitslag bewijst dat je haar, net als jijzelf, verandert. Mijn code was R1 + H2 + X2E + L4 + X4L + C5B en is nu B1 + H2 + L4 + X4L. Er is dus nog wel wat overlap, maar het is toch weer anders. Reden genoeg om niet zelf te gaan 'doktoren' maar het haaradvies aan je kapper over te laten. En als die kapper nu nog wat hulp krijgt van de technologie, wordt de uitslag nóg betrouwbaarder!

Wil jij ook?

System-Professional-Group-shot-1

Ik krijg de twee nieuwe producten van mijn EneryCode mee en laat jullie over een tijdje weten hoe die me bevallen! En ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere producten en wil je ook advies op maat? Maak dan een afspraak bij salon Pro Solo in Alkmaar of kijk op de salonfinder voor een salon bij jou in de buurt.

SALONFINDER

Maar je zult helemaal blij worden van onze winactie binnenkort, waarbij je een persoonlijk advies bij deze fantastische salon én alle producten van jouw unieke code kunt winnen. Stay tuned!