Home Mijn persoonlijke EnergyCode routine getest
Onze favorieten

Mijn persoonlijke EnergyCode routine getest

Een tijdje geleden schreef ik over mijn tripje naar de Lanserhof Spa in München, waar de nieuwe ijn van System Professional werd gelanceerd. Een uniek concept, omdat iedereen een persoonlijke code krijgt na een lange vragenlijst en hoofdhuidanalyse. Ik kreeg een volle tas met producten mee, want ja, mijn haar is vrij gecompliceerd dus daar heb ik nogal wat spullen voor nodig ... Al met al kreeg ik 6 producten mee. Eigenlijk kreeg ik er 4 mee want 2 waren niet voorradig, maar gelukkig werden die snel nabezorgd.

MIJN VERSLAG VAN DE LANSERHOF

INTERVIEW POPPY & CHLOE DELEVIGNE

Het ritueel

Mijn routine is als volgt; ik begin met een voedende shampoo omdat mijn haar best droog is. Uit dezelfde serie kreeg ik de conditioner mee. Het masker was niet nodig omdat mijn haar niet echt beschadigd is, maar droog en de kapster die mijn consult deed was bang dat een masker mijn haar zou verzwaren. Daarna kreeg ik 2 producten die ik om en om kon gebruiken; een spray om het haar soepel te maken en een opbouwend product dat mijn haar zou versterken. Als finishing touch kreeg ik nog een olie op basis van keratine.

System Professionel EnergyCode Repair Shampoo R1

energycode-shampoo

De verpakking van System Professional is ook helemaal aangepakt. Ik kan niet zeggen dat ik de flesjes prachtig vind, maar wat ze wel goed hebben gedaan, is dat de verpakkingen me doen denken aan skin care. Ook daar koop je vaak een programma, afgestemd op jouw huid en dat is precies wat de bedoeling is van deze EnergyCode serie. Ik heb dus wel het gevoel dat ik een flesje in mijn handen houdt dat persoonlijk voor mij is geselecteerd, al is het dan niet zo mijn smaak. De fles van 250ml zelf is wel fijn. De dop druk je makkelijk open en doseert goed. De geur van de shampoo is heel subtiel maar wel lekker. Alle geuren zijn zo samengesteld, dat ze makkelijk met geuren uit een andere serie samen kunnen gaan.

Ook schuimt de shampoo erg goed, je hebt maar weinig nodig. Jammer is wel dat, als ik op de ingrediëntenlijst kijk, er Sodium Lauryl Sulfaat in zit. Niet echt meer van deze tijd en bovendien schadelijk voor gekleurd haar. Bij navraag kreeg ik te horen dat het een hele milde vorm was, maar toch ... Mijn haar blijft fijn zacht na gebruik, maar toch zal ik - met mijn gekleurde haar - deze shampoo niet blijven gebruiken.

System Professionel EnergyCode Repair Conditioner R2

energycode-conditioner

Eigenlijk was mij de Hydrate Conditioner aangeraden, maar toen het werd nagestuurd kreeg ik de Repair Conditioner. Ik had een paar samples van de Hydrate Conditioner gebruikt, maar vind deze eigenlijk net zo fijn. De substantie is wat dikker en voelt bijna aan als een masker. De conditioner komt in een grote tube van 200ml. De geur is identiek aan die van de shampoo en de tube heeft zo'n zelfde push-dop die fijn doseert. De conditioner hoeft maar 30 seconden in te trekken en maakt mijn haar na het uitspoelen echt heel zacht.

Ik heb deze conditioner meteen na het wassen gebruikt, waarna ik de Liquid Hair of Elastic Force gebruikte. Ik merkte dat voor mij het beste werkt om de conditioner vóór de Elastic Force te gebruiken, maar na de Liquid Hair. Dat gaf het beste resultaat.

System Professionel EnergyCode Liquid Hair 4L

energycode-liquid-hair

Dit is zo'n product waar je al van houdt vanwege de naam! Mijn haar is vaak droog en broos en wie wil nou geen hulp van wat 'liquid hair'? Het ziet er heel spannend en professioneel uit. Je moet eerst in de zachte plastic dop knijpen om het pipetje te vullen. Op de pipet zelf staat met een lijntje aangegeven wat 2,5ml is. Dat is de hoeveelheid die je moet gebruiken. Ik gebruik dit meteen na het wassen. Ik spoel mijn haar goed uit, droog het met een handdoek en verdeel dan 1 pipetje over mijn haar. Daarna kam ik het door en zet de föhn erop voor 5 minuten. Dat moet, want door de warmte trekt het goedje beter in het haar. De vloeistof zelf is wit-melkachtig en het ruikt nauwelijks.

De amino acids die erin zitten zouden het haar opvullen en het effect blijft tot 5 wassingen zitten. Ok, ik wíl dit product gewoon goed vinden, maar ik heb ook echt het idee dat mijn haar na gebruik dikker en steviger aanvoelt. Hoewel het 5 wassingen blijft, gebruik ik het elke 3e keer dat ik mijn haar was. De andere keren gebruik ik de Elastic Force. De glazen fles bevat maar liefst 100ml, dat is genoeg voor 40 keer. Ik heb even een rekensom gemaakt; ik was mijn haar 2x per week en gebruik dit elke 3e keer. Ik doe dus langer dan 1 jaar met zo'n fles!

System Professionel EnergyCode Elastic Force E2

energycode-elastic-force

Dit product maak het haar soepel en glad, wensen die hoog op mijn lijstje staan. Het bevordert de elasticiteit van het haar en geeft het glans. Het is een plastic spray flacon van 125ml, die toch niet heel zuinig is in gebruik. Op de verpakking staat dat het het 15-20 keer op het haar moet verstuiven, maar als ik dat doe, is dit flesje heel snel op. OOk is dat voor mijn boblengte veel te veel. Ik gebruik nu 6 spraytjes op handdoekdroog haar en spoel het dan wel 15 seconden uit zoals wordt gezegd. Dit doe ik dus na gebruik van de conditioner en of het hieraan ligt, weet ik niet, maar het resultaat is mooi.

System Professionel EnergyCode Color Save Bi-phase Conditioner B2

energycode-color-save

Deze spray komt in een royale fles van 185ml en moet je eerst goed schudden voor gebruik. Dat komt omdat het uit 2 delen bestaat die eerst gemengd moeten worden.Het is een beschermingsspray voor je kleur en beschermt ook bij het föhnen. Daarnaast geeft het glans en dat is natuurlijk altijd welkom. Glanzen doet mijn haar zeker na gebruik, de bescherming kan ik niet zo snel testen.

System Professionel EnergyCode Restructive Elixer L4

energycode-oil

Dit is eigenlijk een haarolie, maar dan wel een fijne. De olie bevat keratine, argan-, jojoba- en amandelolie en het is een gel-achtige, dikke substantie, die tenminste niet meteen door je vingers wegloopt. Doet me eigenlijk een klein beetje denken aan een andere favoriet van een Wella merk; de Dark Oil van Sebastian. Ik gebruikt wat op mijn vochtige haar in de punten en na het föhnen nog een drupje om de laatste fly-aways weg te halen. De geur van deze olie is de meest intensieve van alle producten. Wel lekker! De olie komt in een glazen fles met pompje van maar liefst 100ml. Voorlopig kan ik ermee vooruit, want ik heb steeds maar een klein beetje nodig. Dit is ook een lekker product voor tussendoor, om even de puntjes mee te verzorgen, vooral in de winter.

Conclusie

Al met al een indrukwekkende reeks die me erg goed bevalt. Ik heb een aantal keer gedaan wat me destijds in München werd aangeraden; geen stylingproducten erbij gebruiken. Dat mijn haar niet meteen slap hing, was al een wonder, maar ik gebruik er nu toch iets versteviging bij. Ik heb wel het idee dat mijn haar is opgeknapt. Alleen de shampoo zal ik niet meer gebruiken. Ik ben echt van de sulfaten af. De andere producten blijf ik zeker gebruiken. Favorieten zijn de Elastic Force en de Liquid Hair. Ik heb echt het idee dat mijn haar hier mooier van wordt en dat deze producten wat doen. Ik heb de test ook genomen en ze een keer weggelaten. Toen heb ik dus na de conditioner niets meer gebruikt en mijn haar was toen veel slapper. De beschermspray is ook fijn omdat hij zo licht is. Maar wat me het meest aanspreekt van dit concept is dat je persoonlijk advies krijgt van je kapper. Niet zomaar uit de losse hand, maar door samen een vragenlijst in te vullen. De kapper moet er dus echt even de tijd voor nemen en ik heb nou eenmaal graag een kapper die dat geen probleem vindt! Als Wella dan maar blijft zorgen dat de producten inderdaad nergens online kunnen opduiken, is dat voor de kapper ook een eerlijke deal.

Ik zal de adviesprijzen navragen, want deze producten zijn pas in januari verkrijgbaar en alleen via de kapper. Dus nog even geduld!

MIJN VERSLAG VAN DE LANSERHOF

INTERVIEW POPPY & CHLOE DELEVIGNE