Home Je haar is de kroon die je altijd draagt
De expert

Je haar is de kroon die je altijd draagt

Als je haar maar goed zit! Een spreuk die ik in Nederland vaak te horen krijg. Maar zit je haar wel goed? Of is dat alleen wanneer je bij de kapper vandaan komt? Accepteer jij dat je haar pluist, geen volume heeft of er dof uitziet? Ik ontmoet te veel vrouwen die het er maar bij laten zitten. Die denken dat hun haar niet zo kan zijn als wat ze graag zouden willen.

Voor mijn werk toer ik door heel Nederland en België om mensen advies te geven over hun haar en beautyritueel. Ieders haar is anders en alle wensen zijn verschillend. In mijn eerdere blogs heb ik gesproken over uniek zijn en kiezen waar jij je gelukkig bij voelt. Mijn kappershart huilt als ik te horen krijg: “Ach met mijn haar is niks meer te beginnen.” Een teken dat deze persoon het opgegeven heeft, dus accepteert dat haar haar vaak pluizig of futloos is. Maar dit hoeft echt niet zo te zijn! Jij kan met een beetje tijd, oefenen en de juiste producten iedere dag geweldig haar hebben. Als de kapper het lukt om jouw haar mooi te maken, dan kan jij dat ook! 

De juiste producten

Alles valt of staat met de juiste producten. We leven in een tijd waar de keuze zo groot is en je voor ieder budget een mooi effectief product kunt vinden. Maar Dames… hou op met investeren in een product dat je bij de drogist kunt kopen. Het enige wat goed is aan deze producten zijn de advertenties.

Hou op met investeren in een product dat je bij de drogist kunt kopen!

Als ik geen kapper was zou ik het ook direct geloven! Is duurder dan ook echt beter? Het antwoord is ja. Het zijn altijd de ingrediënten in een product wat iets kostbaar maakt en dus ook doeltreffender. Zodra je het verschil gevoeld hebt, ga je beseffen dat je beter kunt investeren in professionele producten omdat die echt doen wat je wilt. En wat is duur wanneer je haar eindelijk fantastisch is!

Oefenen

Hairstyling vraagt om oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. Tegenwoordig kun je veel leren van tutorials en ook zijn er vele tools op de markt die jouw leven makkelijker maken. Toerend door Nederland en België verbaast mij echter één ding. Hoe zuidelijker ik ga hoe mooier het haar van de dames wordt. Het haar ziet er verzorgder en meer gestyled uit. Soms is dit zelf gedaan of deze dames laten dit doen door hun kapper. Ik zie dit Oefenenook bij dames in London, Italië en Spanje. Hun haar is belangrijk voor ze en daar doen ze alles aan om dit ook mooi te laten zijn. 

Lieve dames, maak jouw haar ook belangrijk! Als je haar maar goed zit toch? Waarom geven we wel veel geld uit aan tassen, schoenen en kleding, maar vergeten we te investeren in ons haar? Dat terwijl ons haar altijd zichtbaar is! Je haar is de kroon die je altijd draagt, dus draag hem met trots!

Veel liefs, 

Luciën

Tekst: Lucien Beijerinck