Home 5 VRAGEN AAN Jannie Nienhuis
De expert

5 VRAGEN AAN Jannie Nienhuis

Van jongs af aan wist ze heel zeker dat ze kapster wilde worden! Inmiddels is Jannie Nienhuis al 28 jaar kapster. Na bij een aantal salons ervaring op te hebben gedaan, is ze in 2001 haar eigen salon Subliem gestart in Dokkum. In de jaren daarna zijn daar nog 3 vestigingen bijgekomen, allemaal in Friesland. Ze werkt al lange tijd met de producten van Alcina en vertelt ons waarom.

1. Wat maakt Subliem bijzonder?

Ooit begon ik alleen met 4 stoelen en 2 wasbakken, maar inmiddels hebben we 4 vestigingen. Subliem staat voor goede kwaliteit en is heel klantgericht. De goede beleving van de klant staat bij ons voorop en vooral dat iedere klant zichzelf kan zijn. We zijn echt een salon voor jong en oud. Naast de gewone kappersbehandelingen zijn we ook gespecialiseerd in haarwerken, hebben we een schoonheidssalon erbij én een webshop. Klanten kunnen bij ons dus voor al hun beautyzaken terecht.

2. Waarom heb je gekozen voor Alcina producten?

De producten doen wat ze beloven.

Voorheen werkte ik met een ander merk, maar toen mijn vertegenwoordiger overstapte naar Alcina, kreeg ik de kans om kennis te maken met dit merk. Ik werk inmiddels al 15 jaar met Alcina en vind de kwaliteit-prijs verhouding heel goed. De producten doen wat ze beloven.

3. Kleuren jullie klanten met een gevoelige hoofdhuid?

Als iemand echt een gevoelige hoofdhuid heeft dan nemen we eerst een plukje om te kijken hoe de hoofdhuid op het kleuren reageert. Maar daar moeten we natuurlijk we tijd voor nemen. We geven sowieso altijd goed advies en proberen eerst te achterhalen waar iemand gevoelig voor is en vervolgens kijken we naar de ingrediënten van de haarverf. Maar in de afgelopen 15 jaar is het nooit voorgekomen dat iemand last had van Alcina kleuringen.

4. Wat is de meestvoorkomende misser in haarverzorging?

Wat vaak voorkomt is dat mensen niet goed geadviseerd worden in salons en niet doorhebben dat je het haar 2 keer moet wassen om het schoon te krijgen. Ook zie ik veel mensen met krullend haar dat pluizig is. Zij kammen het haar droog en dat veroorzaakt pluis. Er is nog voldoende uitdaging voor onze kappers om hun klanten goed op te leiden. En wat betreft productkeuze zie je nog steeds dat mensen de verkeerde stylingproducten bij de drogist kopen. Wij geven vaak samples mee, zodat de klant het product eerst kan ervaren.

5. Welk Alcina product is favoriet?

Dat is de Alcina Aanzet Volumespray. Deze geeft het haar versteviging, die heel fijn op de aanzet sprayt. Hierdoor krijgt het haar veel meer body.