Home ‘Bruin is in harmonie met elke andere kleur’
De expert

‘Bruin is in harmonie met elke andere kleur’

Een bruine haarkleur is heel mooi te combineren met verschillende kleurtechnieken die bijvoorbeeld het haar voller laten lijken of juist minder massief. Een donkere haarkleur oogt vaak ook voller, glanzender en gezonder!

Je kunt bruine krullen meer definitie geven, denk aan high-lights, een free-handcolor, of juist aan meer dimensie in het haar aan te brengen door met verschillende warme en/of koele karakters te werken. Lidewij Edelkoort omschrijft dit als volgt: “Bruin is in harmonie met elke andere kleur. Het zorgt dat kleuren mooier worden, het ondersteunt ze.”

Het juiste kleurrecept

Vaak is er ook kritiek op bruin haar, zo wordt de kleur snel te warm, te koper of te rossig. Dit is een technisch proces wat ik als volgt aan mijn klanten probeer uit te leggen. In donkere (haar)kleuren zit veel roodpigment. Op het moment dat een donkere haar opgelicht wordt door een high-light of gewoon door de zon, dan komt de rode gloed naar boven, dat heet oplichting. Wanneer je van een rode gloed houdt of deze tint past ook echt bij jou is dat natuurlijk prachtig. Maar wanneer een koele bruine kleur juist flatteert wil je dat natuurlijk niet.

haar kleuren

Als kleurspecialist weten we dan dat we aan het kleurrecept een koel karakter moeten toevoegen om zo de warmte die vrijkomt tijdens het kleurproces te neutraliseren. Dit is een moeilijk proces, wat niet altijd serieus genomen wordt, omdat er vaak op social media een onrealistisch beeld geschetst wordt. Foto’s worden bewerkt en als voorbeeld door onze klanten naar de salon meegenomen.

koffijberg hairdressers

Beschermende producten

Een koele bruine haarkleur is dus moeilijkheidsfactor 10. En wij als kleurspecialist hebben jouw hulp daarbij ook nodig. Thuis kan je je haar goed verzorgen met beschermende producten. Denk aan verzorgende kleur care producten of stylingproducten met hitte bescherming. Want wist jij dat wanneer jij je haar föhnt of regelmatig een steil tang gebruikt er telkens een stukje van jouw kleurkarakter verloren gaat? Dit betekend natuurlijk voor elke haarkleur. Er zijn ook speciale maskers waar een kleurkarakter infusion aan toegevoegd kan worden om zo het bruin karakter te blijven versterken of juist het rood tegen te gaan. Een mooi bruin kussentje op de bank of een bruine blouse is makkelijker te onderhouden in zijn juiste bruintint dan jouw bruine haarkleur.

bruine krullen

Een koele bruine haarkleur is dus moeilijkheidsfactor 10. En wij als kleurspecialist hebben jouw hulp daarbij ook nodig.

Ook een mooie bijkomstigheid is, dat op het gebied van haarkleur, natuurlijke haarkleuren een enorme trend zijn. Dus heb jij een prachtige bruine haarkleur van jezelf, wees hier dan ontzettend blij mee, verzorg het goed en ga voor meer dimensie naar je kapper. Want de professional kan met wat mooie high-lights of een ombré techniek juist iets extra’s toevoegen.

Bekijk ook deze leuke video in de salon van Kimm!

Kortom, ga voor het beste kleuradvies het gesprek aan met de kleurspecialist bij jouw kapper! 

Leestip! De combinatie van zachte en intense kleuren