Home 5 VRAGEN AAN Rixt de Ruiter
De expert

5 VRAGEN AAN Rixt de Ruiter

Ze is de trotse eigenaar van de Knipkeamer Rixt in Wirdum, een kapsalon met 5 medewerkers. Nadat Rixt 10 jaar in het kappersvak zat, is ze voor zichzelf begonnen en nu 20 jaar later loopt de zaak nog steeds heel goed.

1. Wat is het concept van Knipkeamer Rixt?

We zijn een salon met een huiselijke uitstraling en ik wil klanten echt het gevoel geven dat ze welkom zijn. Persoonlijk advies vinden wij heel belangrijk, zodat de klant thuis ook weet wat ze met hun haar aan moeten.

Klanten worden niet zomaar met een kapsel naar huis gestuurd, we helpen dus ook echt bij het onderhouden en stylen thuis. We gaan elke dag met ons plezier naar ons werk en dat geldt echt voor het hele team.

2. Waarom een ander merk?

Tijdens de corona-periode ben ik goed gaan nadenken over een aantal aspecten van mijn bedrijf. Goede begeleiding vanuit de leverancier en persoonlijk contact vind ik erg belangrijk en dat miste ik bij het vorige merk, waarmee ik werkte.

We delen echt dezelfde liefde en passie voor ons vak!

3. En waarom N\O Creative Haircare?

Bij de mensen van N\O Creative Haircare (SOLO Industries) kreeg ik wél de begeleiding die ik wenste en het contact was meteen heel fijn. Het is een klein bedrijf en dat past heel goed bij onze manier van werken. We delen echt dezelfde liefde en passie voor ons vak, het klikte meteen heel goed! Bovendien zijn de producten vegan en duurzaam, iets dat ook mijn klanten steeds belangrijker vinden. De verpakkingen zijn mooi en rustig en passen goed in de salon en de kwaliteit van de producten is heel goed. Het is een compacte lijn, waardoor het makkelijker is om mee te werken en om te adviseren aan klanten.

4. Wat zijn de nieuwste lanceringen?

N\O Creative Haircare heeft onlangs 2 nieuwe producten gelanceerd: Collagen Restructuring Hairpowder en Restorative Thermic spray. De Collagen Restructuring Hairpowder is een product dat je alleen in de salon gebruikt. Het is een poeder dat je mengt met iedere (blond)kleur, waardoor de verbindingen in het haar tijdens het kleurproces niet worden verbroken. We hadden al een soortgelijk product, maar dit werkt heel makkelijk en snel. De prijs is ook gunstiger en de resultaten voor het haar zijn heel goed. Het wordt daarom heel goed ontvangen door onze klanten.

De Restorative Thermic spray is een versterkend product voor thuisgebruik, dat je op kletsnat haar moet sprayen. Het bijzondere aan dit product is namelijk dat wanneer de spray in contact komt met water het volledig zal veranderen in een crème. Droog je haar dus niet eerst af! Daarna 10 minuten laten inwerken en uitspoelen met lauw water, zodat de haarschubben weer kunnen sluiten. Dan ga je het haar pas drogen en stylen. Hoe vaker je dit product gebruikt, hoe beter voor het haar.

5. Wat zeggen je klanten?

We werken nog maar kort met dit merk, maar de eerste reacties van klanten zijn heel positief! Wij zijn echt heel erg geïnspireerd door de producten van N\O en je merkt dat klanten dat enthousiasme dan ook overnemen. Ik ben heel blij met de keuze, die we gemaakt hebben.