Home Ik sluit nooit meer mijn salon, knippen en kleuren zal ik!
De expert

Ik sluit nooit meer mijn salon, knippen en kleuren zal ik!

Godzijdank zijn we weer aan het werk en na twee bomvolle weken is de rust weer wat teruggekeerd. Wat mij betreft waren het twee heel intense weken waarin ik voornamelijk bezig was me druk te maken of ik overal aan gedacht had/heb, doe ik het goed zo volgens protocol? Is iedereen veilig? En ondertussen was ik high van de alcohol (helaas verpakt in desinfectant).

Ik had voor de eerste 4 weken een extra locatie gehuurd en deze omgedoopt tot pop-up salon. 100 vierkante meter extra werkruimte en een team dat extra uren voor mij wilde werken, hebben geresulteerd in een fantastische veilige volle herstart binnen mijn normale openingstijden! 

Finetunen

Ik had er echt koppijn van toen ik eindelijk vrij was. Niets is meer hetzelfde namelijk. Ik voel me erg verantwoordelijk voor mijn team en mijn klanten en dat drukte de eerste dagen letterlijk zwaar op mijn schouders. Maar inmiddels zijn we 3 weken verder, is de gewenning daar en ben ik meer ontspannen. Vanaf het moment dat de klant zich meldt bij de entree totdat deze de salon weer verlaat… alles is anders en is over nagedacht.  Ook ben ik steeds aan het finetunen, wat kan beter, wat is logischer en hoe is het toch werkbaar voor mijn team. Ik denk dat mijn meiden soms gek worden van mij, maar ik wil pertinent dat ze scherp blijven op wat hygiëne en protocol aangaat!

Ik vind het opvallend hoe anders iedereen deze tijd beleeft.

In het algemeen vind ik het erg opvallend hoe anders iedereen deze tijd beleeft. Wanneer je op social media kijkt zie je een groep die vooral erg negatief is en alles wat eng is groots delen. Ze noemen zichzelf realisten en hebben opvallend veel kennis van het virus, ze zijn soms nog beter op de hoogte dan het RIVM zelf. Ze geven graag te pas en te onpas hun mening, een mening waar vooral angst in doorschemert. Aan de andere kant zijn er de mensen die overal tegenaan schoppen, die alles nu belachelijk vinden en zich niet de wet willen laten voorschrijven. Ik denk dat ik een beetje in het midden zweef, soms een beetje richting ‘laten we allemaal nou eens normaal doen’ en soms een beetje richting ‘kijk uit, pas op!’. 

Alle varianten

Deze verschillen merken we natuurlijk ook in de salon. Van klanten die wegduiken bij iedere beweging… tot klanten die boos worden omdat ze even buiten de salon moeten wachten. We maken alle varianten mee. Persoonlijk ben ik van mening dat men vooral niet naar de kapper moet gaan wanneer men heel erg bang is. Ondanks dat ik ervan overtuigd ben dat het maximaal veilig is zijn er natuurlijk geen garanties! Maar dat is het leven. 

Eén ding is zeker… ik ga nooit meer mijn salon sluiten! Al moet ik op de barricades, al moet ik in m’n uppie in een maanmannetjes pak inclusief gasmasker en zuurstoftank… knippen en kleuren zal ik! 

Luchtkus van Petra X 

Meer lezen van en over Petra van den Burg