Home Huidolie, onmisbaar in je dagelijkse beautyritueel
De expert

Huidolie, onmisbaar in je dagelijkse beautyritueel

Je huid gedurende de wintermaanden zo optimaal mogelijk in conditie houden? Dat kan! Zelf ben ik dol op het verrijken van mijn verzorgingsritueel met een huidolie. Met name in de winterperiode.

In de winter is de huid toch vaak wat sneller droog en trekkerig, o.a. door de verwarming. Een goede huidolie zorgt voor effectieve voeding en een directe bescherming tegen het uitdrogen van de huid.

Maar dan: je hebt olie in ongelofelijk veel verschillende soorten en maten, natuurlijke en synthetische, droge* of vettende oliën, en ga zo maar door.
Mijn favoriete olie bestaat uit 27 verschillende botanische extracten en is een zogeheten ‘droge olie’. Persoonlijk kies ik bewust voor een natuurlijke olie i.p.v. een synthetische, omdat je dan naast het voedende aspect (wat iedere olie van nature heeft) meteen resultaat kunt verwachten.

Cactusvijg olie is bijvoorbeeld een kostbare en natuurlijke olie. Het is een geweldige huidhersteller, werkt effectief tegen de tijd en doordat de olie het regeneratieproces van de cellen beïnvloedt, is deze olie zeer geschikt voor het verbeteren van huidproblemen zoals acné, littekens, vlekjes en oneffenheden. Daar word je toch blij van?!

Al met genoeg reden dus om je beautyroutine tijdens de wintermaanden aan te vullen met een natuurlijke huidolie!

*Een 'droge' olie is een olie die snel in de huid trekt en geen vettige glans op de huid achterlaat.

Tekst: Matthia de Jong