Home Howto: 3x Glamour make-up voor de feestdagen
De expert

Howto: 3x Glamour make-up voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en ook al blijven we thuis ... de make-up mag best over the top zijn! Accenten op ogen of lippen, of zelfs op allebei. We hebben een paar looks voor je op een rijtje gezet.

Chique glossy look

Foto: Michel Zoeter | Make-up: Sandra Lupker

Deze look heeft een knipoog naar de klassieke filmsterrenlook.

Deze look is een knipoog naar de klassieke filmsterrenlook, met rode lippen en zware oogmake-up met glans & glitter. Het mag helemaal over de top. Als je deze look wil maken is het belangrijk dat de huid mooi geëgaliseerd is, dat is de basis voor iedere make-up. Gebruik daarvoor een foundation die wat meer dekking geeft, maar geen maskerachtig effect als eindresultaat heeft. Het aanbrengen van de foundation mag met de vingers, foundationkwast of sponsje.

Foto: Michel Zoeter | Make-up: Rachelle van Boekel

De volgende stap is het oplichten van de dieper gelegen delen in het gezicht, zoals de oogkassen, neusvleugels en onder de mondhoeken. Je bent dan al vormend aan het werken. Daarna kan je een poederblusher aanbrengen hoog op de jukbeenderen waardoor deze mooi geaccentueerd worden.

Foto: Michel Zoeter | Make-up: Wilke Born

De wenkbrauwen mogen bij deze look strak ingekleurd worden met een wenkbrauwpotlood of poeder, daarna fixeren met een kleurloze wenkbrauwgel.

En dan de oogmake-up! Deze mag zwaarder aangezet worden. Een glanzende oogschaduw met een lichte kleur is heel mooi bij de binnen ooghoeken, je krijgt daarmee een stralende oogopslag. Als je dat combineert met een eyeliner en wimperstroken, worden de ogen extra verleidelijk.

Maak deze look af met een lipstick, alles past hierbij van rood tot naturel. Een lipgloss zorgt voor extra glamour.

Bekijk ook: nog meer party make-up inspiratie!

Smokey eyes

Een smokey eyes look is echt iets voor de feestdagen. Maak de smokey eyes met een vettig oogpotlood en blend dit mooi uit met een ronde kwast. Daarna zet je er een oogschaduw overheen, dat geeft meer diepte en zo blijft de oogmake-up ook beter zitten. Donkere kleuren zorgen voor een zwoele oogopslag, maar in principe kan een smokey eyes met alle kleuren.

Dan breng je een kohlpotlood aan op de waterlijn onder je ogen, daar worden ze nog sprekender van. Zwart is altijd mooi bij smokey eyes, maar ook hier mogen andere kleuren. Tenslotte breng je de mascara aan, deze mag echt heel veel en dik erop zitten. Bij een smokey eyes wordt vaak de rest van de make-up wat rustiger gehouden, dus een rustige kleur blusher en een zachte kleur op de lippen, maar het hoeft uiteraard niet.

Foto: Michel Zoeter | Make-up: Eline Mentink
Foto: Michel Zoeter | Make-up: Demi Loo
Foto: Michel Zoeter | Make-up: Oznur Korucu

Bij model Romy is over de smokey eyes nog een gloss aangebracht, dit geeft een zwoel wetlook effect.

Glitter eyes

Foto: Michel Zoeter | Make-up: Sophie Chambon
Foto: Michel Zoeter | Make-up: Jessica Prins

Helemaal feestelijk zijn natuurlijk glitters op de ogen, van kleine subtiele glittertjes tot grove glitters. Er zijn zelfs glitter eyeliners te koop! De glitters kan je het beste als laatste aanbrengen over de oogschaduw. Breng een klein beetje foundation of concealer aan op het midden van de oogbol, daaroverheen kan je met je vinger of een klein oogschaduwpenseel de glittertjes aanbrengen. Doordat de foundation of concealer eronder zit hechten de glittertjes zich beter.

Tenslotte: rode lippen

Foto: Michel Zoeter | Make-up: Rachelle van Boekel

Rode lippen zijn altijd glamour en chique, belangrijk is dan wel dat de lipstick mooi en strak is aangebracht. Breng daarom altijd eerst een beetje foundation aan op de lippen, daar hecht het lippotlood en de lipstick zich beter op, waardoor deze langer en beter blijven zitten. Daarna teken je de lippen met een lippotlood en kleur je ze ook in met hetzelfde potlood. Daaroverheen breng je de lipstick aan. Op deze manier blijft de lipstick het allerbeste zitten, zeker als je ook nog eens een long lasting lipstick gebruikt.

Alle foto's zijn gemaakt tijdens de beroepsopleidingen Visagie by Mickey Jooren