Home Hoe kan ik mijn kleur tussen kappersbezoeken door intensiveren?
Hair solutions

Hoe kan ik mijn kleur tussen kappersbezoeken door intensiveren?

Nu de kapsalons gewoon weer open zijn, hebben we allemaal weer een mooie haarkleur binnen handbereik. Je kent het wel; dat heerlijke gevoel als je net de salon uitstapt met je net gekleurde haren! Maar wat doe je dan als die mooie kleur na 3 weken toch wat fletser begint te worden en het nog te vroeg is om naar de kapper te gaan? Lees snel verder, want daar is nu een oplossing voor!

SOLUTIONS voor een mooie haarkleur

Een permanente haarkleur vervaagd helaas, ook als je goede verzorgingsproducten bij de kapper koopt (wat je trouwens wel moet blijven doen!). Want je haar wordt namelijk veel blootgesteld aan invloeden van buitenaf en het resultaat is dan toch een minder intensieve kleur dan wanneer je net bij de kapper bent geweest.

Waardoor ontstaat kleurvervaging?

Als je geen shampoo gebruikt voor gekleurd haar, die sulfaten bevat, kan je haarkleur extra snel vervagen. Zo'n shampoo wast niet alleen vuiligheid uit je haar, maar zorgt er ook voor dat je haarkleur flets wordt. Daarom is het slim om je shampoo NOOIT bij de drogist te kopen maar juist bij de kapper, omdat die je kan adviseren welke shampoo voor jouw haar het best geschikt is! 

Ook de zon is een boosdoener. Net zoals de zon een gekleurde stof kan laten verbleken, gebeurt eigenlijk hetzelfde met je haar. Daarom is je haarkleur zomers altijd lichter dan in de winter. Voor de kleurintensiteit van je haar is de zon funest.

Zwemmen is ook zo'n ding ... het chloor in het zwemwater is schadelijk voor je haarkleur en verbleekt het, net als de zon.

ChromaID is de absolute hit in de salon van dit moment! De kapper maakt speciaal voor de klant een kleurmasker voor thuis zodat de haarkleur nog veel langer mooi blijft en ook nog een mega verzorging aan het haar geeft!  Voor een intensiever resultaat kan je het product wat langer in laten werken, naar de behoefte van de klant.

Arjan Bevers

Hoe voorkom je een fletse kleur?

 1. Koop een goede shampoo bij de kapper
  Want als je veel geld uitgeeft aan een mooie haarkleur, kun je die ook maar beter goed verzorgen. Een shampoo bij de kapper lijkt misschien wat duurder, maar je hebt er per wasbeurt veel minder van nodig en er zitten geen schadelijke stoffen in die je haarkleur fletser maken. Vraag wel je kapper om advies, want niet alle shampoo's - óók van de kapper - zijn geschikt voor gekleurd haar.
 2. Vermijd de zon of bescherm je haar
  We begrijpen best dat je tijdens een zonnige dag niet de hele tijd binnen gaat zitten, maar bescherm je haar dan wel als je de zon in gaat. Want net als je huid, moet je ook je haar beschermen tegen UV-stralen. Er zijn veel goede beschermingssprays op de markt, die je ook bij je kapper kunt kopen. En als je echt in de brandende zon bent, draag dan een hoed of sjaaltje zodat je haarkleur niet kan verbleken.
 3. Kijk uit met zwemmen
  Chloorwater is zeer slecht voor je haar en helemaal voor je haarkleur! Draag daarom een zwemmuts of zorg dat je haar niet in contact komt met water. Ook het zoute zeewater is niet al te best voor je haarkleur. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.
 4. Gebruik een speciaal kleurmasker
  Gelukkig is er een nieuwe oplossing; een kleurmasker op maat gemaakt voor jouw haarkleur! Met de nieuwe ChromaID mixen voor thuis kunnen kappers maar liefst 30 kleuren maken, dus je krijgt een masker dat perfect past bij jouw haarkleur.

 Chroma ID OTC: kleur op maat

Het masker wordt in de salon helemaal gepersonaliseerd voor jou! Je kapper zal de mix afstemmen op jouw haarkleur en dit masker is daarom ideaal om je haarkleur weer een extra boost te geven.

Perfect dus om tussen kappersafspraken door te gebruiken, waardoor je haarkleur langer meegaat. Vraag je kapper naar de mogelijkheden voor jouw haar.

Webinar 'Hoe maak je de mooiste toners en corrigeer je kleine foutjes?'

Zet in je agenda! Op 25 mei om 20.30 uur zal Arjan Bevers via YouTube een inspirerend en leerzaam webinar met ChromaID verzorgen.

LEES OOK: Haarkleur wordt altijd mooier nadat het gekleurd is | Interview met Arjan Bevers