Home Haarkleur wordt altijd mooier nadat het gekleurd is
Haarpraat

Haarkleur wordt altijd mooier nadat het gekleurd is

Arjan Bevers is 2 keer in Nederland uitgeroepen tot Hairdresser of the Year en is sinds dit jaar Digital Global Ambassador van Schwarzkopf Professional. Hij zit in het internationale team en is momenteel druk bezig met de Essential Looks collectie voor dit najaar. Daarnaast is hij ook eigenaar van Avanti Kappers in Helmond.

Wij spraken hem over de inmiddels iconische kleurlijn Igora Royal, die dit jaar 60 jaar bestaat en daarom in een nieuw, meer duurzaam jasje is gestoken. Bovendien is het aantal kleuren fors teruggebracht en is de lijn logischer ingedeeld. Dat betekent nóg meer mogelijkheden en gemak voor de kapper en daar kan de consument alleen maar van meeprofiteren.

Met kleur kun je echt laten zien wie je bent, het versterkt je look.

Alles wat je nodig hebt om de beste kleurspecialist te zijn

Arjan Bevers

Arjan: “Igora Royal is het belangrijkste kleurproduct van Schwarzkopf Professional en zodanig geformuleerd dat de kleuringen echt doen wat ze beloven. Het is een hele eenvoudige kleuring, die eigenlijk altijd levert. Je kunt er alle kleuren mee maken, hoe gek je het ook kan bedenken. Hierdoor krijgt de kleurspecialist ongekende vrijheid om echt te kunnen maken wat hij wil.

De samenstelling is niet veranderd, wel is er gekeken naar welke kleuren echt nodig zijn. In de loop der jaren waren er veel lijnen bijgekomen, waardoor er dubbele kleuren waren. Het assortiment is compacter gemaakt en bestaat nu nog maar uit 5 reeksen. Hierdoor is het voor de kapper veel overzichtelijker geworden en wordt eigenlijk alles geboden om de beste kleurspecialist te kunnen zijn. Aan deze producten zal het in ieder geval niet liggen!"

Welke kleurspecialist ben jij?

Ik ben een echte blond liefhebber. Ik kleur dan ook heel veel blond en pastelkleuren. Voor mij zijn de mooie blond kleuringen ooit de reden geweest om over te stappen naar Schwarzkopf Professional. Ik vind het heel leuk om het haar wat extremer te kleuren en gelukkig krijg ik daar regelmatig de kans voor, bij shows en presentaties. Dan kan ik pas echt laten zien wat je allemaal met kleur kunt maken. Maar de meeste mensen willen liever een natuurlijke kleur, dat zie je ook bij ons in de salon. Het leuke van de Essential Looks collectie is dat elke look vertaald wordt in een extreme en een draagbare versie.

Is kleur de ruggengraat van de salon?

Ja, dat is zeker zo. In de salon laten bijna alle vrouwen hun haar kleuren. Ik vind ook dat een haarkleur altijd mooier wordt nadat het is gekleurd. Zelfs als iemand besluit om het haar grijs te laten, knapt het er nog steeds van op als we het haar bijkleuren naar een mooie, frisse grijstint. Want met kleur kun je echt laten zien wie je bent, het versterkt je look. Daarom denk ik dat je eigenlijk altijd wel je haar moet laten kleuren, ook als je nog geen grijs haar hebt. Er zijn bijna geen mensen die van nature een echt mooie haarkleur hebben, de kleur wordt altijd mooier na een bezoekje aan de kapper. Het haar krijgt dan net wat meer glans en contrast, wat de kleur interessanter maakt.

Nu populair

Klanten waarderen hun kapper nog meer na de lockdown.

We zetten nog steeds veel highlights en balayages, vooral na de heropening van de salon was daar heel veel vraag naar. Bijna elke klant, of ze nou donker, licht of rood zijn, wil highlights voor meer contrast in het haar. Ik zie ook dit seizoen nog veel astinten en koele kleuren, daar is nog steeds veel vraag naar. Ook de pasteltinten blijf je deze zomer zien, zoals een strawberry of lilac blond.  Zomers is het beeld toch kleurrijker, dat zie je ook aan de kleding. En tijdens de zomermaanden willen veel vrouwen hun haar weer wat lichter. Wij merken het in de salon meteen als er een paar warme dagen zijn geweest; dan worden er weer meer folies gezet. Alsof we dan die zon extra op het haar willen laten schitteren.

Wat je nu merkt, is dat klanten hun kapper na de lockdown nog meer waarderen. Ze hebben het zo lang moeten missen en doordat veel mensen nu vaker naar kijken tijdens al die Zoom meetings, worden ze er nog meer mee geconfronteerd als hun haar niet goed zit.

60 jaar Igora Royal

Niet alleen het aantal kleuren is teruggebracht, ook de verpakkingen zijn aangepast. Deze zijn nu allemaal gemaakt van recycled karton, plastic en aluminium. Hierdoor worden per jaar enorme hoeveelheden grondstoffen bespaard, daar is echt een grote slag gemaakt. Als kapper vind ik dit milieuaspect heel belangrijk.

Verder gaf ik al aan dat er geen dubbele kleuren meer in het assortiment zitten, de lijn is veel logischer geworden. Er zijn nu 5 kleurwerelden; Blondes, Cools & Ashes, Chocolates, Beiges & Golds, Naturals en Reds. Wat je als kapper nodig hebt zit erin en wat er niet in zit is heel makkelijk te mengen. In het kleurenboek staan al een aantal recepten voor bepaalde kleuren. Je kunt hierdoor enorm flexibel werken. Er is heel goed over nagedacht.

Lees ook: Arjan Bevers Ambassadeur Schwarzkopf Professional

Foto's: werk van Arjan Bevers