Home Hoe kan ik mijn kappersbezoek nóg duurzamer maken?
Hair solutions

Hoe kan ik mijn kappersbezoek nóg duurzamer maken?

De meeste mensen doen tegenwoordig wel hun best om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere levensstijl. Geen (of af en toe) vlees eten, je eigen boodschappentas mee en afval scheiden, doe je hoogstwaarschijnlijk al. Steeds meer mensen kopen biologisch en gebruiken duurzame (beauty) producten. Je kunt daarbij kijken naar zaken als de verpakkingen, het transport en de ingrediënten. Met het huidige stikstofprobleem, staat de landbouw tegenwoordig ook dagelijks in het nieuws. Lees verder als je meer wilt weten over regeneratieve landbouw en wat jouw kappersbezoek daarmee te maken kan hebben!

SOLUTIONS voor een duurzaam kapsel

Wil je een stapje verder gaan in jouw duurzame leefwijze? Denk dan ook eens na bij je keuze voor een kapper. Want kappers zijn best grote vervuilers, als je kijkt naar (chemisch) afval van producten en het (warm) watergebruik. Daar valt dus nog veel te winnen!

Een duurzame kapsalon werkt natuurlijk met duurzame producten en zorgt daarnaast voor zo min mogelijk afval. Die scheidt afval dat recycled kan worden en heeft zuinige douchekoppen, ledverlichting en ga zo maar door. Vraag je kapper eens wat zij doen voor een meer duurzame salon!

We sustain beauty

Het kappersmerk Davines was altijd al voorloper op gebied van duurzaamheid en gaat daar nu nóg een flinke stap verder in. Ze hebben het sociaal-ecologische initiatief 'We Sustain Beauty' gelanceerd, dat zich inzet voor het klimaat. Dat doen ze door wereldwijd de biodiversiteit en de 'regeneratieve biologische landbouw' te stimuleren.

We kunnen het lineaire economische model - dat gebaseerd is op het paradigma ‘nemen, gebruiken, weggooien’ - niet langer aanhouden.


Davide Bollati

Regeneratieve biologische landbouw?

Regeneratieve landbouw gaat verder dan 'gewone' verduurzaming van de landbouw. Bij regeneratieve landbouw staat de bodem centraal. Afgelopen eeuw is er veel gebruik gemaakt van kunstmest en pesticiden en dat gebeurt nog. Denk maar aan het grote stikstofprobleem, waar we nu de gevolgen van moeten dragen. Deze werkwijze heeft tot hoge productie en efficiëntie geleid, maar ook tot verlies van (bodem)biodiversiteit en een eenzijdig landschap. Regeneratieve landbouw probeert de bodem weer in balans te brengen. Dus deze manier van landbouw probeert eigenlijk weer te herstellen wat de afgelopen jaren is foutgegaan.

We Stand/ for regeneration Hair & Body Wash.

Davines wil laten zien dat het ook anders kan en heeft een heel speciaal product ontwikkeld: We Stand/ for regeneration Hair & Body Wash.

Deze limited edition shampoo & douchegel bevat zowel ingrediënten van regeneratieve biologische landbouw als van Slow Food Presidia. Het product staat symbool voor Davines’ inspanningen om de wereld te veranderen en de mensen bewust te maken van regeneratieve biologische landbouw in de schoonheidsbranche en daarbuiten.

Samenwerken

Naast deze initiatieven blijft Davines zich ook inzetten voor meer duurzaamheid, door samen te werken met initiatieven als 'Slow Food Foundation for Biodiversity' en het Rodale Institute European Regenerative Organic Center. Via partner '1%for the Planet', zal Davines tot € 50.000 bijdragen. Dat bedrag wordt gelijk verdeeld over het Rodale Institute en Slow Food International, om hun werk met regeneratieve biologische landbouw en biodiversiteit te steunen.

Dus wil je nóg meer bijdragen aan duurzaamheid? Vraag je kapper wat hij of zij doet voor een meer duurzame salon. Of ga eens op zoek naar een kapper, die werkt met de producten van Davines. Zo kun je jouw kappersbezoek nog duurzamer maken!