Home Hoe goed is een dure nagellakremover?
Testpanel

Hoe goed is een dure nagellakremover?

Toen ik alweer een tijdje geleden bij de opening van een nieuwe lifestyle salon, waar ze naast de mooie Aveda producten ook dit - voor mij onbekende - nail merk hadden. Kure Bazaar uit Parijs is niet zomaar een merk. Op de website wordt het zelfs een revolutie voor nagelverzorging genoemd. Nagellak op natuurlijke basis (tot wel 85%), zonder chemische gevaarlijke stoffen, die slecht zijn voor je nagels. Dat is inderdaad bijzonder!

In de salon heb ik mijn nagels laten doen met een lakje van Kure. Ik ben altijd bang dat deze mildere lakjes nooit zo lang blijven zitten, maar dat viel best mee. De lak bleef niet bijzonder lang zitten, maar net zolang als een gemiddeld OPI of Essie lakje en dat is prima voor mij! Ze hebben trouwens ook prachtige kleuren, echt mijn type nude-kleurtjes. Maar ik heb een doos vol met lakjes in alle soorten en kleuren dus heb me ingehouden en alleen de remover gekocht. Want ik merkte de laatste tijd dat mijn nagels erg droog waren en als ik dan mijn gewone remover gebruikte (de laatste was van Sally Hanssen), sloegen mijn nagels bijna wit uit.

Kure Bazaar Repairing Nail Polish Remover

Kure-1

Maar nu ik hoorde dat deze remover van Kure Bazaar de eerste 100% natuurlijke remover is, moest ik hem kopen! Er zijn twee soorten; met silicium, bamboo en gember en een met rozenolie. Ik koos de eerste omdat ik die lekkerder vond ruiken. En dat is op zich al een bijzonder feit; een remover die lekker ruikt!

De remover komt in een prachtige doos en heeft daardoor een luxe uitstraling. Ook de hoeveelheid is royaal; 250ml en dat is meer dan je meestal krijgt. Maar natuurlijk heeft dat wel een prijskaartje; €36,- was de schade, meer dan ik ooit voor een remover heb betaald!

De remover bevat natuurlijk geen aceton, Ethyl Acetaat, maar wel wheat, corn en rietsuiker en daarnaast nog bamboo, silicone en gember. Dat banboo goed was voor je haar, wist ik. Maar kennelijk helpt het ook de nagels te versterken en dat is net wat ik nodig heb!

Mijn ervaring

De formule is op oliebasis en voelt daardoor wat vettig aan. Het is daarom wel belangrijk om je handen na gebruik goed te wassen als je meteen weer nieuwe lak wilt opdoen. De grote glazen fles ziet er mooi uit en ook de doos waarin hij kwam is mooi. Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat de stijlvolle bedrukking een transparante sticker blijkt te zijn, die er bovendien niet netjes is opgeplakt; je ziet de luchtbellen nog zitten. Ook gaat de bedrukking er snel af, tegen de tijd dat de fles bijna leeg is zal dat nog erger zijn.

verpakking

De fles is zwaar. Ik snap best dat glas milieuvriendelijk is, maar er zijn tegenwoordig ook recycled plastic opties, die lichter aanvoelen. Bovendien zou ik liever een halve hoeveelheid kopen. Niet zo duur en makkelijker in gebruik. Maar goed, het spul zelf ruikt inderdaad niet en is bijna geurloos. Wat ik ruik is subtiel en lekker. Het afhalen zelf duurt wel wat langer dan bij een 'gewone' remover - ook diegenen zonder aceton. Je moet er echt even langer de tijd voor nemen. Vooral bij mijn teennagels, die ik nog weleens tussendoor van een extra laagje voorzie, is het veel watjes verder voordat de lak is verwijderd. Maar de remover is - en dit klinkt tegenstrijdig - wel weer zuinig in gebruik. Het vervliegt niet en al lijkt een watje vies, het haalt nog wel je lak eraf. Ik haal 99% eraf met viesgeworden watjes en neem daarna nog een schoon watje om alles nog een keer extra af te nemen. Dan zijn mijn nagels echt schoon.

Voordeel is dan wel dat mijn nagels niet wit uitslaan en na verloop van tijd inderdaad iets beter lijken te worden. Een remover gaat natuurlijk niet al het verschil maken, maar dat het helpt kan ik na 2 maanden zeker zien.

Conclusie

Zou ik dit nogmaals kopen? Misschien, zolang er geen concurrenten op de markt zijn. Maar als een merk met een soortgelijk product in een betere verpakking komt, iets goedkopen en die misschien iets sneller de lak verwijdert, ben ik niet meer trouw. Anders wel, maar voorlopig heb ik nog een bijna volle fles staan!