Home Hoe goed hydrateert de Moisture lijn van Sans Soucis?
Testpanel

Hoe goed hydrateert de Moisture lijn van Sans Soucis?

Een hele tijd geleden ontving ik de complete Moisture lijn van het Duitse salonmerk Sans Soucis; een ooggel, serum en crème, Deze lijn belooft je huid extra vocht en is geschikt voor ieder huidtype. Thermaal water boordevol mineralen uit Baden Baden zou de trick doen en parabenen zitten er gelukkig niet in. Ik heb deze producten 6 weken gebruikt, eerst alleen en de laatste 3 weken met 's nachts een rijkere nachtcrème omdat mijn droge huid dat wel nodig had.

Sans Soucis Moisture Deep Moist Depot

sans-soucis-deep-moisture-depot

Dit serum komt in een glazen flesje van 30ml en moet je eerst goed schudden voor gebruik. De twee delen mengen zich dan goed. Doe je dat niet, dan heb je alleen het waterige deel, terwijl het olie-deel op de bodem van het flesje blijft. De textuur is niet wat je van een serum gewend bent, een nogal dunne lichtoranjekleurige lotion die vrij sterk ruikt maar wel lekker. Doet me een beetje aan Zwitsal babylotion denken ... In de bijsluiter lees ik dat er hyaluronzuur en algen inzitten die het vochtgehalte van de huid verhogen. Na het opbrengen merk ik onmiddelijk resultaat, alleen trekt het serum niet snel in en blijft mijn huid iets vettig. Toch vind ik dit - ook in de ochtend - niet zo heel erg, vooral niet in de winter. Ik merk dat ik mijn foundation zo veel egaler kan aanbrengen en na de bijbehorende crème geen primer meer nodig heb, dat scheelt weer.

Sans Soucis Moisture Aqua Benefits Anti-age 24h Care for normal skin

sans-soucis-24-care

Deze crème breng je over het serum aan. Het is een luchtige, lichtgroene substantie die dun opbrengt. We lekker na het wat vettige serum. Ook deze crème ruikt sterk, maar heel lekker en weer heel anders, beetje fruitig. Toch ben ik niet zo gecharmeerd van sterk geurende huidverzorging, vooral niet als elk product weer een andere geur heeft. De crème zelf vind ik wel heel fijn, maar beter geschikt voor de dag vanwege de dunne textuur. Nu wordt dat wel opgeheven door het rijke serum, maar in de winter wil ik 's nachts wat meer voor mijn huid, dus op de duur ben ik deze als dagcrème gaan gebruiken.

Sans Soucis Moisture Aqua Benefits Anti-age Eye Contour Fluid

sans-soucis-aqua-benefits

Dit oogproduct komt in een glazen flesje met rollerapplicator. De vloeistof zelf is heel dun en daarom heb je maar weinig nodig, want het smeert goed uit. Na het opbrengen voelt het fris aan, maar voor mijn ogen heb ik zelf liever een echte gel of - voor de nacht - een crème. Ook dit spul geurt weer behoorlijk, maar gelukkig hetzelfde als de crème.

Conclusie

Op zich zijn het fijne producten en anders dan ik gewend ben. De serum voelde niet echt als een serum en de ooglotion was ook anders dan ik eerder heb gebruikt. Alle producten hebben een sterk aanwezige geur en dat vind ik persoonlijk jammer, hoewel de geur zelf niet onaangenaam was. Maar ik zou de balans van deze lijn graag anders zien. Het serum was te vet, de crème te licht en de ooglotion te dun. Na het opbrengen merkte ik wel verschil, maar ik bleef de producten elke dag nodig hebben, ik zag geen verbetering. Dus zolang je blijft smeren, helpt het. Het oogproduct vond ik het minste en deed niets voor mijn ogen en hydrateerde ook niet echt goed. Het fijnst vond ik de crème, die ik dan zelf als dagcrème kan aanraden. De prijzen van Sans Soucis zijn wel heel vriendelijk; de producten kosten allemaal minder dan €30.