Home Gifvrije styling voor mooier haar - John Masters Organics Sculpting Clay
Getest voor hem

Gifvrije styling voor mooier haar - John Masters Organics Sculpting Clay

John Masters is een bekende kapper uit de jaren 70, die al in de 80-er jaren op zoek ging naar organische alternatieven voor de chemische spullen waarmee kappers in die tijd moesten werken. Zijn droom was een gifvrije salon en toen het hem niet lukte om de juiste producten te vinden, is hij zijn eigen lijn begonnen; John Masters Organics.

Het is beter voor het lichaam en de aarde om terug te gaan naar de bron: natuurlijke plantaardige producten.

Bij John Masters Organics geloven ze er heilig in dat je "alleen met ‘s werelds fijnste plantaardige ingrediënten ‘s werelds mooiste producten kunt maken", en die filosofie heeft zijn vruchten afgeworpen. Steeds meer mensen beginnen de voordelen van een natuurlijke levenstijl te ontdekken en het gebruik van plantaardige beautyproducten. John Masters heeft producten voor huid én je haar. Ik was wel benieuwd naar dit merk, maar toen een testproduct arriveerde, bleek dit totaal niet geschikt te zijn voor mijn haar. De Sculpting Clay is geschikt voor een "edgy, spiky look tot het definiëren van krullen en slag in het haar" en daar kan ik met mijn schouderlange bob niets mee.

Maar bij navraag op kantoor, wilde Bas dit product wel testen. Bas ziet eruit alsof hij zo bij de barbershop vandaan komt; kort, donkerblond haar met een lange lok voor en een 'paar dagen baardje'. Dat zat wel goed, na een maandje zou ik hem wel weer vragen hoe het product beviel.

John Masters Organics Sculpting Clay

De Sculpting Clay is verpakt in een donkerbruine glazen pot van 60gm en kost €34,-. Er zit geen doosje om het product. Ik open het potje en ruik en voel even aan de klei. De geur is lekker, beetje kruidig mannengeurtje en ik ruik iets van mint. De klei zelf is vrij hard, maar wordt vanzelf smeuïg als je het tussen je vingers wrijft. Het product is vrij van siliconen en bevat naast natuurlijke klei, ook bijenwas, zonnebloemolie en citroen- en muntolie (vandaar die geur!). Het wachten is nu op de ervaring van Bas.

Bas: De verpakking vind ik mooi en ziet er echt premium uit, je voelt dat dit een duurder product is. De paste zelf voelde vrij hard aan, maar werd olie-achtig bij het uitsmeren en het ruikt heel lekker - naar citrus.

sculpting clay-01

Je hebt er maar weinig van nodig. In het begin voelt het een beetje vettig op je haar, maar al na een halve minuut is dat helemaal weg. Omdat dit product niet hard wordt, kun je het haar tussendoor blijven stylen. Ik vind dat heel fijn, ook omdat ik niet voel dat ik 'product' in mijn haar heb. Dit wordt echt helemaal door het haar opgenomen en laat mijn haar licht aanvoelen. Ik was het om de dag en gebruik het na het wassen en de dag tussen wasbeurten door.

Het geeft een natuurlijk effect, je kunt er geen extreme modellen mee maken, maar dat past ook niet bij mij. Het geeft mij de juiste hoeveelheid contour en volume. Ik had echt het idee dat dit goed was voor mijn haar, vooral omdat mijn haar het zo snel opnam.

Conclusie

Heel fijn spul, waar mijn haar erg goed op reageerde. Het is wel een beetje prijzig en weet niet of ik zomaar zoveel voor een klein potje zou uitgeven. Maar je doet er heel lang mee, dus dan valt de prijs wel weer mee. Ik ben positief verrast door John Masters Organics, want ik kende het merk nog niet. Ik zou wel meer producten van dit merk willen gebruiken, nu mijn haar hier zo goed op reageerde.