Home Getest: Schwarzkopf Osis+ Beach Texture
Onze favorieten

Getest: Schwarzkopf Osis+ Beach Texture

Toen ik met vakantie ging naar Bali en ik een dag voor vertrek deze beach spray ontving, stopte ik hem snel nog in de koffer. Omdat ik zo weinig mogelijk bagage mee wilde nemen, had ik besloten 'au naturel' te gaan. Mijn haar draag ik meestal steil, maar eigenlijk heb ik best veel slag. Vooral in een vochtig, tropisch klimaat. Maar je wilt natuurlijk geen warboel en daarom kwam dit product goed van pas.

Schwarzkopf heeft onlangs een paar texture producten toegevoegd aan de OSIS+ lijn, die volume en stevigheid moeten geven aan lang haar. Deze spray bevat suiker om het haar grip en textuur te geven. En in mijn geval, natuurlijke beachy waves.

Inhoud

Dit product komt in een spray vorm met 300ml inhoud. Het product wordt als fijne mist verdeeld over het haar en het fijne is dat het totaal niet plakt. Het is een droge spray, die je - net als een gewone haarspray - in het droge haar sprayt. Omdat ik ook aan de onderkant krullen wilde, hield ik mijn hoofd omlaag en sprayde ik vooral wat product bij mijn nekparty. Even kneden in het haar en klaar!

Werking

De spray bevat o.a. suiker (maar kleeft dus niet!) en maakt het haar niet droog, zoals soms het geval is met de traditionele salt sprays. De spray werkt ook goed en raakt niet verstopt en dat vind ik heel fijn, want dat is me al vaak overkomen. De geur is te verwaarlozen en het geeft een lichte stevigheid, maar als je het haar kneedt, wel veel volume.

Bekijk dit product

Het resultaat?

Dit product was perfect voor het haar dat ik wilde hebben! Normaal zou mijn haar na het zwemmen en de hele dag in de zon lopen, plakkerig, plat en een grote warboel zijn geworden. Nu waste ik mijn haar einde van de dag, liet het aan de lucht drogen (en dat gaat snel in een warm klimaat!) met wat olie in de puntjes en als laatste stap dus nog wat van deze spray. Vervolgens kneedde ik het in model en het resultaat waren leuke beach waves. Een ideaal product voor de zomer dus.

Maar ook sinds ik terug ben, blijf ik het gebruiken, want ook mijn geföhnde haar krijgt er net iets meer stevigheid door, voor mij precies goed. Ik denk dat ik mijn ideale haarspray heb gevonden!

Foto's: Frank Lodder

Ook getest is de Mediterranean Finishing Oil Ultime van Schwarzkopf