Home Getest: Schwarzkopf Mediterranean Finishing Oil Ultime
Onze favorieten

Getest: Schwarzkopf Mediterranean Finishing Oil Ultime

Wow! Toen ik dit flesje ontving, werd ik helemaal blij. Wat een beauty van een flesje, echt een cadeautje om te krijgen! Deze ging ook mee in de koffer, want een olie kan mijn haar wel gebruiken tijdens een zonvakantie.

Deze haarolie is een variant op de populaire Oil Ultime met een Mediterraans tintje. Pure witte jasmijnbloesems en verfrissende citrustonen van limoen en sinaasappel zorgen voor de heerlijke geur, waardoor je je meteen aan de Cote D'Azur waant.

Zomers of als ik tijdens een vakantie veel in de zon ben, gebruikt ik altijd een haarolie na het wassen en soms ook voor het zonnen, om mijn haar te beschermen. Deze olie arriveerde dus net op tijd en ging meteen mee in de koffer!

Inhoud

De olie zit in een blauwglazen fles van 100 ml met een goudkleurige dop. Het flesje ziet er prachtig uit, niet in de laatste plaats door de bloemblaadjes die op de bodem liggen en door de olie dwarrelen zodra je er iets uitschenkt. Van dit soort producten word ik nou blij, want beauty hoeft niet alleen functioneel te zijn, het is ook een ervaring en hierdoor worden al mijn zintuigen geprikkeld.

De olie bevat naast Jasmijn, ook citrusgeuren van limoen en sinaasappel en er zitten geen siliconen in. De olie is vrij dun, maar gelukkig zit er een doseerdopje op, waardoor je niet teveel ineens gebruikt. A little goes a long way en je hebt er maar een beetje voor nodig.

Werking

Ik deed voor het zonnen en soms tussendoor een paar druppels olie in mijn handen en masseerde die dan in mijn droge haar. Daarna streek ik nog even met mijn hele handpalmen over het haar om een beschermlaagje aan te brengen. Wat meteen opvalt is de geweldige geur die dan vrijkomt. Niet overheersend, maar aanwezig genoeg om je even een lekker gevoel te geven. Mijn haar was vrij droog, maar werd totaal niet vet van deze olie.

Na het wassen pakte ik het anders aan en deed ik alleen wat olie op de haarpuntjes voor extra verzorging. Maar eigenlijk gebruikte ik deze olie continue, op mijn handen als ze droog waren. Of op mijn armen, benen en schouders voor extra glans. Want de olie liet mijn haar niet alleen glanzen, ook op je huid geeft het product een prachtig effect. Bovendien ben je dan van top tot teen gehuld in die heerlijke geur, die ik behoorlijk verslavend vond.

Het resultaat?

Al met al een heerlijk product. Ik heb al ontelbare haaroliën gebruikt. Deze is een van de dunnere varianten, maar daardoor ook heel geschikt voor je hele lichaam. De geur is geweldig en ik kan me niet voorstellen dat iemand die niet lekker zou vinden! De verpakking is prachtig en zowel je haar en huid gaan er mooi van glanzen. Bovendien beschermt de olie ook tegen UV-stralen, wat wil je nog meer?

Foto's: Frank Lodder