Home Getest in de barbershop: nieuwe producten van Depot
Getest voor hem

Getest in de barbershop: nieuwe producten van Depot

Mark van de Hare is een herenkapper in hart en nieren. Zijn grootvader begon meer dan 65 jaar geleden in Amsterdam. Vorig jaar hield Mark zijn eerste eigen barber event Barber Society Live dat een groot succes was.

Barbershops zijn geen hype maar een feit en er komen er steeds meer bij. Logisch als je bedenkt dat mannen net zo graag in de watten willen worden gelegd als vrouwen. Maar wel op hun eigen plek, onder hun voorwaarden.

De barbershop Van de Hare Amsterdam Barbers is een begrip onder de Amsterdammers en ook veel toeristen weten het prachtige grachtenpand aan het Singel te vinden. Mark is altijd op zoek naar het beste voor zijn klanten en onlangs heeft hij het Italiaanse merk Depot toegevoegd. Dit merk is van Z.one Concept en biedt een compleet assortiment voor mannen - van scheerproducten tot shampoo's en stylingproducten.

Mark heeft al vele producten geprobeerd en is behoorlijk kritisch. Voor WieWatHaar testte hij twee populaire haarproducten, een shampoo en een paste.

Depot NO. 103 HYDRATING SHAMPOO

Op de website staat: Vocht inbrengende shampoo voor droog en broos haar. Reinigt mild, conditioneert en maakt het haar zacht. Samengesteld met milde bestanddelen zonder SLES.

Mark van de Hare: "Mooi product met een subtiele bloemengeur. Maar absoluut niet verwijfd en ook niet overheersend, want daar houden mannen meestal niet van. Dit is een hydraterende shampoo en ik merk ook dat het haar na gebruik iets zachter aanvoelt. Ideaal voor mannen met wat droger haar. Ik raad mannen met heel droog en stug haar aan om nog wel daarna een leave-in conditioner te gebruiken. De shampoo schuimt goed en je hebt er niet veel van nodig. De verpakking is niet alleen fijn in gebruik, maar ziet er ook stoer uit en past echt in een barbershop."

Depot NO. 301 MATT PASTE

Op de website staat: Pasta/pomade strong hold. Met een mat effect, geeft definitie en houdbaarheid aan diverse stijlen.

Mark van de Hare: "Dit product geeft het haar stevigheid zonder dat je veel product in het haar voelt. Naar gelang hoeveel je gebruikt, bepaal je zelf de hold. Het geeft een mooi effect en heeft, net als alle andere Depot producten, een subtiele, fijne geur. Het is echt een product waar mannen van houden, dat doet wat ie moet doen. Dit is meteen al een bestseller en gaat als warme broodjes over de toonbank. Ik verkoop een potje voor 20 euro. Het zit in een een stoer metalen doosje dat makkelijk opent, echt een kwaliteitsproduct!"

Mark is enthousiast over de hele lijn omdat hij zo compleet is. Het duurt natuurlijk altijd even voordat klanten gewend zijn dat je met een nieuw merk werkt, maar de reacties zijn tot nu toe erg positief.

Als je klanten met een fijne shampoo wast die ook nog lekker ruikt, vragen ze wat je gebruikt en dan is het al snel 'Doe mij er ook maar een.

Marc