Home Getest: Dyson Corrale
Onze favorieten

Getest: Dyson Corrale

Als Dyson met iets nieuws uitkomt, is dat extra spannend! Waarom? Allereerst ben je altijd verzekerd van een nieuwe visie op een bestaand product en ten tweede ziet het er altijd prachtig uit. Daarom was het ook dit keer heel leuk om deze nieuwe Dyson Corrale, draadloze stijltang uit te mogen proberen.

Sinds een paar jaar maakt Dyson ook haartools. Eerder was al een revolutionaire föhn en een hittestyler-set - de AirWrap - gelanceerd en daarom kon een stijltang eigenlijk niet uitblijven. Deze stijltang zit in een bruinkartonnen doos en is een plaatje om te zien. Er zit een oplader bij, want de Dyson stijltang is cordless, handig om je haar te kunnen stylen waar je maar wilt.

Dyson Corrale
Dyson Corrale

De oplader heeft een snoer die je - typisch Dyson - met een praktische magneetconnectie aansluit. Klik en klaar, snoer in het stopcontact, de stijltang in de houder en het opladen kan beginnen. In iets meer dan een uur tijd (70 min.) is de tang helemaal opgeladen. Daarna kun je hem 30 minuten gebruiken. Voor mij ruim voldoende tijd!

Unieke stijltang ...

Uniek aan deze tang - en Dyson is er heel duidelijk trots op - is dat de platen flexibel meebewegen met het haar, waardoor de weerstand en dus de schade aan het haar veel minder is. De platen passen zich aan bij het verzamelen van het haar, waardoor je met minder hitte ook nog goede resultaten kunt krijgen. Goed nieuws dus!

Wat ook heel handig is, is dat je de tang ook met snoer kunt gebruiken als je toch meer tijd nodig hebt of als je hem mee wilt nemen op vakantie en geen zin hebt om de oplader mee te slepen. Dan klik je diezelfde magneet direct aan de stijltang. Het snoer draait mee, dus veel last heb je er niet van. Maar ik geef de voorkeur aan draadloos gebruik en als ik klaar ben, zet ik hem meteen in de lader.

Dyson Corrale
Dyson Corrale

Ook voor onderweg

De tang komt met een fluwelen opbergetui, zodat hij makkelijk mee kan in de koffer of zelfs opgeladen mee mag aan boord. Want er zit een vliegtuigstand op - eigenlijk net als bij je telefoon. Je trekt aan de achterkant een contactje los en zet dat vast in het mini-zakje dat aan het etui bungelt. Handig voor onderweg dus! Ook kun je de tang kleiner maken door hem dicht te doen en vast te zetten met de schuifknop onder de aan/uit-knop.

Dyson Corrale

Zodra de stijltang in de lader wordt gezet (in de open stand), zie je op het scherm de oplaadstatus. Als het opladen klaar is, kun je aan de slag door op de aan-knop te drukken en vervolgens de gewenste temperatuur met de + en - knoppen in te stellen. Er zijn 3 instellingen mogelijk: 165, 185 en 210 graden. Ik koos de middelste stand omdat mijn haar na het wassen best pluizig is en krul heeft. Tussendoor neem ik de 165 graden-stand.

Dyson Corrale
Dyson stijltang
Dyson stijltang

En hoe beviel hij?

Ik had al gezegd dat ik fan ben van de vormgeving van Dyson. Zo'n tang is niet goedkoop (€499,-) maar je voelt meteen dat je met een kwaliteitsproduct te maken hebt. Alles werkt goed, snoeren klikken in elkaar, knopjes reageren meteen en ook de houder is mooi en solide. De tang zelf is prachtig, laadt inderdaad snel op en bereikt snel de gewenste temperatuur. Wachten hoef je dus nauwelijks. Een ander punt waar ik enthousiast over ben, is dat de tang draadloos is.

Dat gezegd hebbende, valt me wel op dat de tang vrij zwaar is. Ik heb al vele stijltangen getest en de nieuwere modellen worden steeds lichter. Waarschijnlijk is dit het offer dat je moet brengen voor het draadloze gebruik en voor de solide kwaliteit, maar ik zou deze tang niet snel meenemen in mijn tas vanwege het gewicht. En de vliegstuigstand? Tja, als je meteen na aankomst een stijltang moet gebruiken ... Mijn haar wordt juist altijd heel steil aan boord, dus een stijltang is dan niet direct iets dat ik nodig heb. Leuk bedacht, maar ik zie het niet als een heel groot voordeel.

Dyson stijltang
Dyson stijltang

Ondanks dat de tang wat zwaar en bulky aanvoelt, is hij wel fijn in gebruik. De platen glijden door je haar en op de middelste stand maak ik in een keer een pluk haar steil door er langzaam met de hete tang doorheen te glijden. De resultaten zijn inderdaad heel goed, zonder dat ik de tang op de hoogste hitte-stand hoefde te zetten.

Het design

De vorm van de tang is ook heel handig. Door de ronding aan de buitenkant, heb ik ontdekt dat je hem ook heel goed als krultang kunt gebruiken door de tang te draaien. Dat vind ik een groot voordeel. Want ik wil graag af van pluis, maar een klein beetje slag (type beach hair), mits gepolijst, vind ik wel mooi. In dat geval moet je de tang horizontaal houden en naar binnen of buiten gedraaid houden, terwijl het haar er doorheen glijdt. Je haarlok komt er dan vanzelf gekruld uit! Ook kun je - als je dat wilt - je haar er goed mee stijlen en de uiteinden iets naar binnen krullen.

Conclusie

Ik gebruik de tang nu een tijdje en mijn haar is in prima conditie, ik heb inderdaad niet het idee dat deze tang schadelijk is voor mijn haar. Ik neem dan wel altijd een beschermingsproduct tegen de hitte voor gebruik, maar mijn haar glanst mooi en dat is met goedkope tools ooit weleens anders geweest. Heel enthousiast ben ik over de draadloze optie, vooral omdat je hem - opgeladen - maar liefst een half uur kunt gebruiken en dat is lang. Bovendien vind ik het fijner in gebruik zonder snoer, al draait dat 360 graden mee. Ook krullen maken gaat heel gemakkelijk en dat is een heel groot voordeel, want daardoor heb je naast je gewone föhn eigenlijk genoeg aan deze tang.

Kopen of niet?

Kan ik de Dyson Corrale aanraden? Jazeker, het is wel een investering, maar daar krijg je ook een kwaliteitsproduct voor. Maar ik zou deze investering alleen doen als je echt heel vaak een stijltang gebruikt en vaak tussendoor je haar wilt bijwerken. Én omdat je graag een snoerloos product wilt (bijvoorbeeld omdat je geen stopcontact hebt naast je spiegel). Wat me wel opvalt is dat het tussendoor bijwerken voor mij niet eens zo vaak nodig is.

Na gebruik, blijft mijn haar mooi glad. Nog een reden voor deze tang; het effect blijft lang zitten waardoor je hem zo vaak hoeft te gebruiken, wat ook weer goed is voor je haar. Maar ik kan me ook voorstellen dat de hoge prijs een probleem kan zijn. Want voor de helft van dat geld zijn er ook hele goede stijltangen op de markt, die minder wegen en ook hun werk goed doen. Zie dit als de Rolls Royce onder de stijltangen; het kost wat maar dan heb je ook wat!

Meer info:

Lees ook ons verslag over de Dyson haardroger!