Home Is de nieuwe Dyson föhn z'n geld echt waard?
Onze favorieten

Is de nieuwe Dyson föhn z'n geld echt waard?

Een tijdje geleden werd de nieuwe föhn van Dyson gelanceerd en ik was erbij. Ja Dyson, dat merk van die mooie stofzuigers! Ze hebben hun technische kennis nu ook gebotvierd op een haardroger en het resultaat is een design dat je nog nooit eerder hebt gezien. Ik was zo gelukkig om een exemplaar mee te krijgen om thuis uit te proberen en natuurlijk heb ik dat meteen gedaan!

Designföhn

Dyson föhn-04

De föhn is een lust voor het oog, maar de voorpret begint al bij de mooie doos waarin alles is verpakt. Een grote witte doos met vakjes voor alle onderdelen en een heel leuk dik instructieboekje. Alles ziet er echt top uit. De aandacht voor design, doet me een beetje aan Apple denken en ook nu had ik een beetje hetzelfde gevoel als toen ik mijn nieuwe iPhone uitpakte. Alles is een experience!

Dyson föhn-02

Uitgelicht: Zorg dat je haar beschermt is tijdens het föhnen


Ook de föhn zelf is prachtig. Er is ook nog een wit met grijze versie, die ik persoonlijk iets mooier vind, maar dat is de professionele uitvoering. Mij is verteld dat het enige verschil is, dat die een lang snoer heeft en dat heb ik thuis inderdaad niet nodig. Maar ook deze is een lust voor het oog. Er zitten 3 opzetstukken bij, waaronder een diffuser voor krullen. De föhn zelf is compact en rond, met een gat in het midden, waar de lucht uitkomt. Je kunt de filter schoonmaken, door het handvat de draaien en er zit een koordje bij voor als je hem ergens aan wilt ophangen.

Er zitten 3 opzetstukken bij, waaronder een diffuser voor krullen. De föhn zelf is compact en rond, met een gat in het midden, waar de lucht uitkomt. Je kunt de filter schoonmaken, door het handvat de draaien en er zit een koordje bij voor als je hem ergens aan wilt ophangen.

Ergonomisch

Dyson föhn-01

De föhn voelt meteen al anders aan dan ik van haardrogers gewend ben. De gewichtsbalans is anders en dat komt doordat de motor in het handvat zit. Daardoor is hij niet zo topzwaar en makkelijker om te manoeuvreren. Ook zitten de knoppen op de juiste plek, zodat ik alles makkelijk met een hand kan bedienen.

dyson-05

Rechts zit de warmteschakelaar, door elke keer op het knopje te drukken gaat een extra lampje branden en wordt de föhn heter. Als je dan door blijft drukken, gaat hij weer naar de laagste stand. Zo werkt het ook met de linkerknop, die voor de luchtstroom is. Het aan/uit knopje zit op het handvat en net daaronder zit de koele luchtknop.

Dyson föhn-03

Ook de magnetische opzetstukken zijn supermakkelijk te verwisselen. Je klikt het erop en door de magneet is dat echt zo gepiept. Kortom, een heerlijk ding om mee te werken.

Het gebruik

Het fijnste van deze föhn is misschien wel het feit dat hij niet zo'n herrie maakt. Natuurlijk hoor je hem wel, maar lang niet zo luid als bij mijn andere haardrogers, ook niet als hij op de hoogste stand staat. In de video hieronder kun je zelf horen hoe hard dat is.

De lucht 'blaast' ook minder en doet meer denken aan een zwoele warme luchtstroom. Hierdoor waait mijn haar niet alle kanten op en pluist het minder. Ook kan ik de föhn makkelijker wentelen zodat het me veel beter lukt om mét borstel de achterkant van mijn haar te föhnen. Al met al bevalt hij prima en eigenlijk zou ik niet meer terug willen. Maar dan ... de prijs! Dat is misschien wel het enige minpunt van dit product want, schrik niet, hij kost maar liefst €399! Het is dus wel een aankoop waar je helemaal achter moet staan en waar je waarschijnlijk eerst voor moet sparen! Maar ik heb de föhn nu een aantal weken gebruikt en moest ergens anders een keer mijn haar drogen met een 'gewone' föhn en dat viel tegen! Ik was mijn haar 2x per week en ook tussendoor föhn ik het nog weleens bij als ik ergens heen moet. Als je bedenkt dat een goede föhn jaren meegaat, dan valt het nog wel mee.

Heel slim natuurlijk dat deze supersonische föhn in het najaar wordt uitgebracht, zodat je hem nog net op je verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerst kunt zetten. Je kunt de föhn kopen bij de Bijenkorf. Ik zou dat niet online doen, maar eerst eens langsgaan om het zelf te ervaren, dan snap je wat ik bedoel!