Home Een maskertje met rozengeur ... Original Skin Retexturizing Mask
Testpanel

Een maskertje met rozengeur ... Original Skin Retexturizing Mask

Maskertjes, maskertjes, maskertjes... Ik kan er geen genoeg van krijgen. Bij mij zijn gezichtsmaskertjes echt onderdeel van mijn vaste beauty routine elke week. Elke maandag is het bij mij tijd voor gezichtsmaskertjes. En ja inderdaad meervoud ervan. Ik begin namelijk altijd met een zuiverend type maskertje en erna wil ik altijd een die lekker hydraterend is en mijn huid een frisse glow geeft. Frisse huidje, frisse week denk ik altijd maar.
Origins is natuurlijk wel een merk wat onmisbaar is in de wereld van huidverzorging en ik probeerde hier het Original Skin Retexturizing Mask with Rose Clay van uit.

Origins-02

De beschrijving verteld me dat het een ‘powerful’ mask is met rose clay, Canadian Willowherbs en jojoba als hoofdbestanddelen. Deze onderdelen zouden moeten helpen bij het diep reinigen van de huid en het verfijnen van de huidtextuur. Poriën worden vervagen en het zal resulteren in een glowy huidje. Het masker mag 1 á 2 keer per week gebruikt worden, zo’n 10 minuutjes per keer en mag afgewassen worden met water.

Origins-02 (1)

Wanneer ik de te schattige, lichtroze gekleurde tube open komt er direct een geur uit die sterk naar rozen ruikt. Het maskert zelf heeft een licht korrelige en heeft dezelfde lichtroze kleur als de verpakking. Het laat zich gemakkelijk aanbrengen en verspreiden op de huid, maar het valt me wel direct op dat de zeer aanwezige rozengeur niet zo goed werkt met mijn ogen, die gaan er namelijk een beetje van tranen. Nadat het masker zo’n 3 á 4 minuutjes op mijn gezicht zit merk ik dat het echt al heel stug en hard aanvoelt op de huid. Ik ben wel gewend van kleimaskers dat het natuurlijk hard wordt en wat trekkerig aanvoelt op de huid, maar dit is toch een tikkeltje heftiger dan ik van andere kleimaskertjes gewend ben. Wanneer ik het geleidelijk van mijn gezicht afspoel, zie ik helaas dat het op bepaalde gevoelige plekjes van mijn gezicht voor wat roodheid en droogheid heeft gezorgd. Wel laat het masker zich gemakkelijk van de huid afspoelen.

Conclusie

In the end is dit helaas geen maskertje voor mij. Het maakt zowel mijn huid als mijn ogen gevoelig en geeft bij mijn huid ook niet het resultaat waar ik op gehoopt had bij een clay mask. Wellicht is dit masker beter geschikt voor iemand met een vette huid en niet een combinatie huid zoals ikzelf heb. Wel moet ik erbij vermelden dat ik ook een vrij gevoelige gezichtshuid heb en dus niet overal zomaar tegen kan. Helaas is dit hierbij ook het geval. Doordat het bepaald plekjes op mijn huid wat uitdroogt en de geur mijn ogen gevoelig maakt.