Home Een extra boost voor je crème - helpt dat echt?
Testpanel

Een extra boost voor je crème - helpt dat echt?

Een van mijn inspirators om te starten met WieWatHaar was ooit Paula Begoun. Deze dame schreef boeken als 'Don't go to the cosmetics counter without me' waarin ze alle populaire beautyproducten voorzag van kritische kantlijnen en een rating. Dit was de voorloper van online reviews over beauty en Paula werd gezien als dé objectieve bron van informatie over huidproducten en cosmetics. Of ze later nog zo objectief bleef toen ze in 1995 haar eigen huidverzorgingsmerk Paula's Choice begon, blijft de vraag. Ze kreeg ook veel kritiek, omdat ze haar eigen producten altijd de hoogste score gaf. Aan de andere kant zou het ook raar zijn als ze daar niet 100% achter zou staan.

Paula Begoun

Paula: "Op mijn vijfentwintigste (en ik zal het moment nooit vergeten) las ik het ingrediëntenlijstje op een product dat ik gebruikte, en het vierde ingrediënt was aceton. Dat is nagellakremover! Geen wonder dat mijn huid niet beter werd. Ik ben vanaf dat moment al het onderzoek gaan lezen dat ik over huidverzorging kon vinden en uiteindelijk lukte het me om een huidverzorgingsroutine samen te stellen die mijn huid totaal heeft veranderd.

Nadat ik al die jaren had geleden wilde ik er alles aan doen om te voorkomen dat anderen dezelfde ellende zouden moeten doormaken als ik. Dus ben ik boeken gaan schrijven en op televisie gaan optreden om de wereld te vertellen welke huidverzorgingsproducten echt werken. Ik heb sindsdien 20 boeken geschreven, waaronder de laatste editie van Don’t Go to the Cosmetics Counter Without Me."

In 2011 ontmoette ik haar in het Amstel Hotel in Amsterdam en interviewde ik haar (zie hieronder).

[su_button url="https://www.wiewathuid.nl/interview-met-paula-begoun/" target="blank" background="#ffffff" color="#000000" size="5" wide="yes" center="yes" radius="5" icon="icon: arrow-right" icon_color="#000000"]INTERVIEW PAULA BEGOUN[/su_button]

Het merk Paula's Choice is bekend geworden door de exfoliants en het ontbreken van oogcrèmes, hoewel ze van dat laatste toch zijn afgestapt. Verpakking speelde nooit een rol en aan adverteren deden ze niet. Het ging immers om de ingrediënten waarvan aantoonbaar was bewezen dat ze bepaalde problemen zouden tegengaan. En een aparte oogcrème was onzin, de crème zelf zou zo mild moeten zijn, dat je het gerust op je ogen zou kunnen smeren. Het merk heeft investeerders aangetrokken en je ziet hoe ze toch steeds meer de andere merken volgen met anti-age series en recent dus ook een oogproduct. Maar af en toe komt er nog wel iets echt nieuws dat doet denken aan de roots van het merk. Deze boosters zijn zulke producten, Ik ontving er twee; eentje met retinol en een met olie voor een droge huid. Een booster is een product dat je aan je eigen crème kunt toevoegen, ongeacht het merk. Ik was wel benieuwd, lees je mee?

Paula's Choice Resist 1% Retinol Booster

Paulas-choice-retinol-booster-

Retinol (vitamine A) is een antioxidant dat zich letterlijk aan bijna elke huidcel kan hechten en doorgeeft dat die cel zich als een gezonde, jongere huidcel moet gaan gedragen. Retinol helpt rimpels voorkomen en verhoogt de collageenproductie. Ook gaat het acne en pigmentvlekken tegen. Genoeg reden om wat aan je skin care toe te willen voegen. Je moet alleen wel uitkijken als je huid in de zon komt en daarom zie je dit ingrediënt meestal in nachtcrèmes en ik besluit het ook alleen 's nachts te gebruiken. Verder moet het spul zelf ook niet in het zonlicht staan omdat zon de werking tenietdoet. Maar gelukkig is daarvoor gezorgd, want het goedje zit in een niet-licht- & luchtdoorlatend pompflesje. Het pompje bevat 15ml met een concentratie van 1% retinol. Dat is voor retinol vrij veel en omdat dit huidirritatie kan veroorzaken, is voorzichtigheid geboden.

Het pompje werkt goed, de verpakking ziet er klinisch uit, maar meer verwacht ik ook niet. Ik doe 2 pompjes op de rug van mijn hand en meng daar met een spatel mijn nachtcrème doorheen. Dat was in mijn geval de Hope Night van Philosophy, maar dat kan dus elke crème zijn. Het spul zelf lijkt op een gelig serum en mengt goed met de crème. Dat eerst mengen vind ik trouwens wel een beetje een gedoe, maar voordeel is dat ik nu geen serum erbij gebruik, dus dat scheelt weer. Ik heb dit 6 weken gedaan, elke nacht en geen irritaties gemerkt. Mijn huid zag er de volgende dag rustig uit, maar volgens mij heb ik er geen rimpel minder door. Misschien iets egaler, zou het toch pigmentvlekjes iets verbleken? Puistjes had ik niet, maar misschien kalmeert het rode vlekjes en ziet mijn huid er daardoor rustiger uit?

Ik vind dit wel een goed product, omdat het zo duidelijk is. Wil je retinol? Voeg dan deze booster toe. Wil je iets anders, koop daar dan een booster van. Ik denk ook dat je zoiets minstens 6 maanden moet gebruiken om verschil te merken. Ik gebruik liever een serum en dan een crème, zonder eerst te hoeven mengen. Dat geeft mij een fijner wellness gevoel. Ook ruikt dit spul niet echt lekker, een beetje zurig. Maar ben je iemand die alleen gaat voor de ingrediënten, dan is dit een prima product. Ik hou meer van de hele experience , verpakking, aanbrengen en geur, en dan voegt dit voor mij niets toe.

Paula's Choice Resist Moisture Renewal Oil Booster

Paulas-choice-moisture-booster-01

Deze olie doet me een beetje denken aan een favoriete olie van Philosophy die ik weleens in de winter gebruik. Het glazen flesje heeft een pipetje in de dop, waarmee je druppelgewijs de olie doseert. De olie bevat:

Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Argania Spinosa Kernel Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Borago Officinalis (Borage) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Echium Plantagineum Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil/skin-repairing ingredient), Ceramide 2 (skin-repairing ingredient), Cholesterol (skin-repairing ingredient).

Paulas-choice-moisture-booster-02

Het oliemengsel is geschikt voor een zeer droge huid en omdat mijn dagcrème voldoende hydrateert en ik overdag geen olie op m'n gezicht wil, gebruik ik ook deze booster 's nachts. Ik heb hem af en toe gebruikt als serum onder mijn nachtcrème terwijl ik de Retinol Booster ook aan het testen was en ik heb hem ook 2 maanden alleen gebruikt, wel of niet gemengd met mijn nachtcrème. Ik zie eigenlijk de benefits niet van het mengen dus uiteindelijk gebruik ik de olie onder mijn crème en juist in deze wintermaanden is dat heerlijk. De olie maakt mijn huid niet vet en geeft net dat beetje extra hydratatie. Het aanbrengen gaat prima met de pipet en de olie zelf is vrijwel geurloos. Na die 2 maanden gebruik ik de olie af en toe nog steeds, als mijn huid een beetje trekkerig aanvoelt. Echt een fijne toevoeging van mijn routine!

Conclusie

Ik ben niet zo van het mengen dus voor mij werkt dat niet echt. Maar het idee begrijp ik wel en dan zijn deze boosters een prima aanvulling. De olie ben ik blijven gebruiken en bevalt goed, over de Retinol Booster kan ik niet veel zeggen. Ik vond het teveel gedoe voor te weinig resultaat, maar echt resultaat krijg je alleen als je het langer dan 6 weken gebruikt en dat heb ik niet gedaan. Ik koop liever een fijne serum waardoor ik ook een rustige, egale huid heb de volgende ochtend. De olie is een aanrader wat mij betreft; een prima aanvulling tijdens de droge wintermaanden.