Home Duurzaamheid
SUSTAINABLE BEAUTY

Duurzaamheid

Tijdens deze tweede lockdown bestellen we erop los, ik betrap mezelf er ook op. Kleding, cadeautjes, spullen voor in huis, maar ook producten voor je haar. De vele busjes door het hele land rijden zijn natuurlijk niet al te best voor het milieu. Wil je nu toch rekening houden het milieu, kijk dan eens naar een milieuvriendelijke vegan shampoo's of andere haarproducten!

Zelf gebruik in nu zo’n jaar een natuurlijke shampoo bar om mijn haar mee te wassen en ik ben er ontzettend enthousiast over.

De shampoo bar

Het is natuurlijk altijd een fijne gedachte dat je een steentje bijdraagt aan het milieu, maar in eerste instantie ging het mij vooral om de gezondheid van mijn haar. Veel shampoo’s of andere haarproducten bevatten allerlei chemische stoffen. Vaak zorgen deze stoffen voor huidirritatie of andere bijwerkingen die je niet meteen in de gaten hebt, maar zeker niet gewenst zijn. Een vegan shampoo met natuurlijke ingrediënten is dus niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor gezond lokken. Zoals de producten van Malin + Goetz, want die bevatten naast natuurlijke stoffen ook nog een extra vitamines, een win-win dus!

De verpakkingen

Een shampoo bar zorgt niet alleen voor gezond haar, je bespaart ook een hoop plastic. Vaak zit de shampoo in een plastic fles die daarna weer moet worden gerecycled. Met een shampoo bar bespaar je het recycle proces, omdat er simpelweg geen plastic wordt gebruikt.

Als je deze stap iets te groot vindt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een vegan shampoo die in een gerecyclede plastic verpakking zit. Hiermee ben je ook al heel goed op weg! De producten van Oolaboo zijn hier zeker voor geschikt. Ze verkopen vegan-shampoo's en zelfs vegan handgel!

De stap naar natuurlijke haarproducten voelt soms een beetje onwennig aan, ik had dat eerst ook. Maar uiteindelijk moet je het vooral zien dat het goed is voor je haar en je daarnaast ook nog bewust omgaat met het milieu. Vergelijk het maar met gezond eten. Dit doe je toch ook voor je eigen lichaam en gezondheid, dus waarom zou je je haar niet hetzelfde gunnen? Hoe gezonder, hoe beter!

Lees ook: 5 Duurzame favorieten voor de gevoelige huid!