Home Dorstlessen in de zomer
De expert

Dorstlessen in de zomer

Zon en warmte hebben hun weerslag op je huid. Gedurende de zomerperiode ontstaat er vaak een huidbeeld van een trekkerige, craquelé huid. Dit komt omdat de straling van de zon tot diep in je huid komt en daar voor verdamping zorgt. Het is dus enorm belangrijk om het vochtniveau van je huid en je lichaam goed op peil te brengen en te houden.

Graag deel ik verschillende tips met jullie zodat jullie dit huidbeeld kunnen voorkomen. ‘Goed smeren’ en dan het liefst met natuurlijke producten waarbij het vochtniveau van de huid op peil wordt gebracht.

Effectieve werkstoffen

Dehydratatie komt voor als de huidbarrière niet goed werkt en het vocht te makkelijk uit de diepere huidlagen verdampt. Je huid voelt dan trekkerig en droog aan en kan zelfs gaan schilferen. Effectieve werkstoffen zijn dan bijvoorbeeld; aloë vera, hyaluronzuur en mooie natuurlijke oliën zoals; kokosolie, jojoba olie of arganolie.

Goede hydratatie

Deze oliën voorkomen de verdamping en de bovengenoemde hydraterende werkstoffen binden vocht aan zich waardoor het vocht langer wordt vastgehouden in de huid om zo een trekkerige huid te voorkomen. Dit kun je toepassen met bijvoorbeeld een hydraterend serum gecombineerd met een heerlijke voedende crème.

Ook met voeding kun je je vochtniveau op peil brengen

Voldoende water

Daarnaast is het uitermate belangrijk om genoeg water te drinken, zo’n 2 liter per dag. Maar ook met voeding kun je je vochtniveau op peil brengen, denk hierbij aan groenten en fruit.  Watermeloen bestaat voor 91% uit water en komkommer bevat 96% water. Zo kan je op een ‘lekkere’ manier aan je vochthuishouding te werken.

Ik wens jullie een heerlijke zomer!

Tekst: Matthia de Jong