Home Dilemma: Scheren, waxen of epileren?
Testpanel

Dilemma: Scheren, waxen of epileren?

Nu het echt rokjes- en zelfs bikiniweer is, moeten wij vrouwen ons weer echt serieus bezig gaan houden met de minder leuke aspecten van het vrouw-zijn ... ontharen! Tenzij het je allemaal niets kan schelen en je kiest voor puur natuur, maar de meeste vrouwen zullen toch wel 2x denken voordat ze die leuke sexy zomerjurk aantrekken waar een paar harige benen onderuit steken. Dus ontharen wordt het en het liefst elke dag of zeker om de dag bijhouden, want in stoppels hebben we natuurlijk ook geen zin.

Nu zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt je laten waxen. Ik ben daar niet zo'n fan van en vond het behoorlijk pijnlijk toen ik het probeerde. Bovendien vind ik dat voor mijn bikinilijn helemaal geen optie - zelfs dat heb ik geprobeerd maar behalve pijnlijk, vond ik het niet zo geweldig om daar met mijn benen wijd te liggen ...

Dus heb ik zo'n epileerapparaat gekocht maar dat was helemaal geen succes. Ik kreeg er alleen maar stoppels en ingegroeide haartjes van en de bikinilijn was dan zeker helemaal uitgesloten met die methode. Laseren staat nog op mijn lijstje, maar heb gehoord dat het best pijnlijk kan zijn dus ik laat het nog maar even op mijn lijstje staan voorlopig. Rest mij gewoon het scheren. Maar hoe?

Ik heb na het epileerfiasco een 'gewoon' scheerapparaat gekocht en dat vind ik 's winters best ok, maar voor de zomer worden mijn benen niet echt heel glad. Want glad moeten ze zijn, ik wil geen stoppel of haartje voelen en dan is het enige dat echt werkt scheermesjes. Ik heb er heel wat versleten en geprobeerd en toen deze werden opgestuurd was ik - als ervaringsdeskundige - natuurlijk best benieuwd.

Gilette Venus Swirl

Deze houder heeft een Flexiball, waardoor je de mesjes makkelijk om je contouren kunt laten bewegen. Het scheerschuim is het resultaat van een samenwerking tussen Gilette en Olaz dus zou extra zacht moeten zijn. Het scheermesje zelf heeft 5 mesjes en het serum rondom de mesjes zouden moeten zorgen voor extra gladheid. Bij het pakketje zat ook nog een superleuke massagehandschoen met metalen rollende 'kogeltjes' wat echt heel goed werkt. Goed voor de bloedsomloop!

Het hele setje beviel mij prima en het resultaat is echt heel zacht. Ik vind deze mesjes met afgeronde hoeken veel fijner dan die vierkante en ook de flexiball deed zijn werk goed, want het mesje draait inderdaad makkelijk rondom je knieën, enkels en ook dáár bij je bikinilijn. Het scheerschuim is ook prima, alleen ik merkte niet echt verschil met voorgaande producten.

Enige nadeel van de mesjes is dat ze enorm duur zijn. Je betaalt ruim €16,- voor 3 stuks navulmesjes en dat zou prima zijn als je er lang mee doet, maar ik werk alles toch wel even elke dag bij en dan gaat er wel per week een mesje doorheen. Dat is gedurende de zomermaanden toch ruim €20,- per maand en dat vind ik best prijzig. Dus ik ben nog niet helemaal om en probeer af en toe iets anders uit. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb nog geen alternatief gevonden dat ik net zo fijn vind. Dus mijn conclusie luidt dat het hele goede mesjes zijn maar dat er wel een prijskaartje aan hangt.

Welke mesjes gebruiken jullie, tips?