Home De zomer nadert: tijd voor een nieuw EnergyCode consult
Onze favorieten

De zomer nadert: tijd voor een nieuw EnergyCode consult

System Professional is een bijzondere haarverzorgingslijn, waarbij je een consult op maat krijgt. Iedere persoon heeft een andere EnergyCode, vergelijk jouw code met je vingerafdruk. Want elk haar is tenslotte anders en daarom heeft iedereen ook weer andere productcombinaties nodig.

Onlangs is deze succesvolle lijn uitgebreid met stylingproducten, die je haar niet alleen in model brengen, maar tevens verzorgen. En ook voor deze producten geldt, dat je een advies op maat erbij krijgt. Ik heb al eerder over deze methode en de producten geschreven en inmiddels al 2 keer een persoonlijke mapping laten doen. De eerste keer was in de herfst van 2016, toen deze lijn werd gelanceerd in München en toen was mijn unieke code:

R1 + H2 + X2E   +   L4 + X4L + C5B

MIJN ENERGYCODE - HERFST 2016

Hierboven kun je lezen hoe deze producten mij zijn bevallen. Daarna ben ik nog een keertje naar Kapsalon Pro-Solo in Alkmaar geweest, waar kapper Ed Noijens mijn mapping heeft herhaald. Inmiddels was het hartje winter, februari 2017 en het was interessant te zien dat mijn code dit keer iets anders was. Ed vertelde mij toen al dat de wisseling van de seizoenen altijd van grote invloed is op je haar. Mijn code was deze keer:

B1 + H2 + L4 + X4L

MIJN ENERGYCODE - WINTER 2017

Energy-code-Marit-06 (1)

Inmiddels is het ruim een jaar later en ik was daarom heel benieuwd wat de EnergyCode mapping nu uitwees. De lente is net begonnen en dat voelde ik ook wel aan mijn hoofdhuid. Na de winter voelt die bij mij snel jeukerig aan. Mijn code was nu:

V1 + B3 + X5A + L4 + BB61 + CC61

Energy-code-Marit-06

Het enige product dat er steeds bij is gebleven, is de haarolie (L4). Op zich ben ik blij met dit product, alleen is het wat dun en loopt het snel door mijn vingers. Ik breng het altijd aan op mijn natte haar na het wassen. Maar toen ik dit vertelde aan Ed, gaf hij me een gloednieuw product mee, de Cream Elixer en die is lekker! Geen druipende olie meer, maar een soort oil-serum dat je ook heel goed kunt aanbrengen op je droge punten. Het is absoluut niet vet en liet mijn haar glanzen en haalde alle pluis meteen weg.

Energy-code-Marit-01

De shampoo is licht en geeft volume. En het masker is juist bedoeld om mijn wat geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren. Ik vond de shampoo best okay, maar niet echt bijzonder. Fijn was dat erna mijn haar wel mooi in model bleef, maar omdat ik zoveel producten achter elkaar gebruikte, kan ik niet echt zeggen dat dit door de Volume Shampoo kwam. Het masker vond ik opvallender. Mijn hoofdhuid werd al na een paar keer gebruik een stuk rustiger.

Energy-code-Marit-04

Elke 3 avonden moest ik het hoofdhuid tonic gebruiken. Dit product komt met een speciaal pompje dat je op je scheiding moet spuiten, daar waar je hoofdhuid jeukt. Daarna inmasseren. Dit en het masker deden echt wonderen voor mijn hoofdhuid. Omdat ik niet gewend ben een hoofdhuidproduct voor het slapen te gebruiken, was ik het een paar keer vergeten. Maar ik werd dan meteen afgestraft doordat mijn hoofdhuid toch weer meer begon te jeuken. Een goed product dus, waarvan je echt merkt dat het werkt!

Energy-code-Marit-03

Ook kreeg ik nog 2 stylingproducten mee. De Blue Shaper is een soort föhnlotion, die komt in een pompverpakking. De substantie is een blauwkleurige gel die je door het natte haar verdeelt. Het verstevigt je haar niet, maar geeft het wel een een mooie 'bounce'. Nu is mijn haar nogal slap en fijn, dus ik gebruikte er zelf nog een beetje verstevingingsmousse bij. Deze combi werkt prima voor mij. Wat ik fijn vind, is dat mijn haar er na het föhnen heel natuurlijk uitziet, alsof ik zonder hulpmiddelen toch meer volume en veerkracht heb.

Energy-code-Marit-02

Tot slot de Instant Energy, dit is samen met de Cream Elixer en de Alpha Energy mijn favoriet. Waarom? Ten eerste omdat het een absoluut uniek product is, het is een 'dry conditioner', die je met een fijne nevel over het haar verdeelt. Dit product gebruik ik niet na het wassen, maar juist tussen twee wasbeurten door. Als mijn haar toch weer wat minder glanst en pluizig wordt, spray ik wat Instant Energy op mijn haar. Daarna nog even een warmteborstel of stijltang om het haar weer glad te maken en het glanst weer fantastisch. Bovendien beschermt dit mijn haar en geeft het wat voeding, maar weer niet zoveel dat het vettig wordt.

instant-energy

Met deze producten ben ik weer klaar voor de zomer, ik ben heel benieuwd wat mijn volgende EnergyCode zal worden! Want je kunt dus zien, dat deze echt verandert na een paar maanden. Daarom is het slim dit advies na een tijdje weer te laten doen, zo blijft je haar steeds verzekerd van de beste producten.

Persoonlijk advies

Het leuke van deze lijn is dat je echt persoonlijk advies krijgt en vrijwel geen twee klanten dezelfde code hebben. Er zijn miljoenen combinaties mogelijk. Bovendien moet je hiervoor echt naar je kapper, want er wordt ook echt naar je haar en hoofdhuid gekeken. En dat is fijn, want wie kan je nou beter adviseren over je haar dan de kapper?

Ben jij ook benieuwd naar jouw persoonlijke EnergyCode? Hier vind je een kapper in de buurt die dat kan bepalen:

ENERGYCODE SALONFINDER