Home De salon van Sietske Wieman
De expert

De salon van Sietske Wieman

Stapje voor stapje groter groeien met duurzaamheid als rode draad in het hele bedrijf. De beautysalon van Sietse Wieman, Body & Vital is niet alleen een begrip in Houten, maar inmiddels ook ver daarbuiten. Eigenaresse en oprichtster Sietske Wieman stuurt op cijfers, maar wel met passie en gevoel.

Wat is het concept van Body & Vital?

We richten ons in de salon op de drie pijlers duurzaamheid, huidverbetering en ontspanning. Als je niet in balans bent van binnen- en vanbuiten, dan straalt je huid niet. Tachtig procent van onze cliënten komt voor huidverbetering. We doen altijd eerst een uitgebreide huidanalyse om een behandelplan op te stellen. We hebben naast een medisch gedeelte ook een spa voor meer ontspannen behandelingen zoals een lymfe drainage en verschillende soorten massages. Dit is vaak nodig alvorens een intensieve kuur voor de huid kan worden gevolgd. Je kunt het vergelijken met een marathon: voordat je die kunt lopen moet je eerst trainen om een goede conditie op te bouwen. Voordat je een hoogwaardig kuur voor je huid gaat volgen, is het beter dat je huid al in een bepaalde conditie is, want dan haal je veel meer uit een behandeling.

Welke rol speelt duurzaamheid in jouw salon?

Een heel grote rol. Het komt terug in behandelingen, de producten die we gebruiken en in het pand zelf. Van houten wattenstaafjes, tot zonnepanelen en het opvangen van regenwater. Maar duurzaamheid heeft ook betrekking op onze medewerkers. Daar wil ik goed voor zorgen. We hebben een eigen academie waar iedereen zich verder kan ontwikkelen. Er is een opleidingsbudget en er wordt gekeken wat iemand aankan. Hoe wil iemand zich verder ontwikkelen? Daar helpen we bij en het kan voor iedereen anders zijn. Uiteindelijk wil je dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en met heel veel plezier werkt.

Wat is de doelgroep?

De hardwerkende vrouw en man tussen de 30 en 50 jaar die wil investeren in hem of haarzelf en haar huid. We zijn er niet voor de impulsen en het ‘snelle’: “Ik wil nu van mijn cellulitis af” bijvoorbeeld. Daar zou de klant zelf ook aan moeten werken, wij kunnen daar niet alleen de oplossing voor hebben.  Een mooie huid begint ook bij jezelf, wat voor lifestyle heb je? Samen coachen we de klant naar het uiteindelijke doel. Het is belangrijk dat je er ook zelf mee aan de slag wilt.

Waar ben je het meest trots op?

Op het totaalconcept, trouwe professionele medewerkers, de duurzaamheid, fantastische resultaten, van A tot Z klopt alles in onze medispa.

Wat voor ondernemer ben jij?

Ik ben een stabiele ondernemer en hou van innovatie. Ik ben altijd aan het vernieuwen en alles gaat eerst langs de meetlat. Ik stuur op cijfers, maar wel met passie en gevoel. En ik blijf heel dichtbij mezelf.