Home DE SALON VAN Ruth Weerheim
Stylist

DE SALON VAN Ruth Weerheim

Ze is al 16 jaar kapster en 8 jaar geleden nam ze een salon in Bergen over. Het ondernemen beviel goed, want toen er dit jaar een prachtig pand in Scheveningen beschikbaar kwam – vlak bij haar huis – besloot Ruth een 2e vestiging te openen. Guy Sarlemijn tekende voor het interieur van de nieuwe salon in Scheveningen.

Je kunt wel in angst blijven leven, maar ik ben er toch voor gegaan!

Een nieuwe salon in coronatijd, spannend?

Het was zeker spannend en ik heb er ook heel lang over na moeten denken. Aan de andere kant dacht ik: hoelang blijft dit nog doorgaan? Want als je niet in de toekomst gelooft, kun je nooit meer wat doen. Het was zo’n unieke locatie met uitzicht op zee en vlakbij waar ik woon, zoiets zou ik nooit meer vinden. Bovendien wordt hier veel gebouwd en dat betekent ook nieuwe klanten. Je kunt wel in angst blijven leven, maar ik ben er toch voor gegaan!

Wat is het concept?

Mensen moeten zich bij binnenkomst meteen thuis voelen.

Ik wilde met deze salon echt een beleving neerzetten. Het is een luxe salon, maar wel sfeervol en warm. Dat heb ik ook tegen Guy gezegd: mensen moeten zich bij binnenkomst meteen thuis voelen. Soms heb je van die witte, kille salons en daar zou ik me nooit echt op m’n gemak voelen. Ik hou meer van gezelligheid, maar wel met stijl.

Waarom gekozen voor Guy?

Doordat ik mijn vorige salon heb overgenomen, begon ik al met een bepaald interieur. Dit keer moest ik vanuit niets beginnen en ik wilde echt dat alles naar mijn zin zou zijn. Op social media had ik al vaak foto’s van projecten van Guy Sarlemijn gezien en zijn stijl spreekt me heel erg aan.

Toen ik wist dat ik een nieuwe salon kreeg, wilde ik eerst bij Guy langs. Ik ging aanvankelijk alleen maar om te kijken en inspiratie op te doen, maar meteen al toen ik binnenstapte wist ik dat ik met hem in zee zou gaan. Hij had meteen al een paar hele goede ideeën, ik ben zelfs nergens anders meer gaan kijken. Guy snapt het gewoon!

Waar ben je het meest trots op?

Ik kan niet een specifiek één ding noemen, ik vind het allemaal even prachtig. Alles past mooi bij elkaar. Heel blij ben ik met de vloer, maar ook de muur vind ik geweldig. Overal is tot in de details over nagedacht. Er is gekozen voor rustige, tijdloze kleuren, dus voorlopig kan ik wel even vooruit.

Wat zeggen je klanten?

Elke klant die binnenstapt begint als eerste over het interieur. Hoe smaakvol en passend alles is. Laatst zei een klant: ook al zit ik hier nu allen met jou, toch voelt het helemaal niet leeg of ongezellig. Dat komt echt door het warme interieur. Ook sprak ik iemand van de jachthaven hier, die op zoek was naar een kapper. Toen hij mijn salon van de buitenkant zag, wist hij meteen dat hij daar moest zijn! Ik krijg dus echt nieuwe klanten op basis van het interieur en dat is heel leuk.

LEES OOK: de showroom van Guy Sarlemijn | Guy Sarlemijn over duurzaamheid