Home Guy Sarlemijn over de duurzame salon
Ondernemend

Guy Sarlemijn over de duurzame salon

Bijna iedereen in de kappersbranche kent hem wel. Guy Sarlemijn Design verzorgt al ruim 25 jaar (kap)salonverbouwingen van A tot Z en weet als geen ander wat de laatste interieurtrends zijn. Ook duurzaamheid staat bij hem hoog op de agenda en waar mogelijk adviseert hij zijn klanten in duurzame oplossingen. Want hoe kan je een salon duurzamer maken?

Guy vertelt: "Het uitgangspunt moet altijd zijn dat een salon 10 jaar vooruit kan met het interieur. Daarom lever ik liever kwaliteit, zoals duurzame harde materialen, die niet binnen een paar jaar vervangen hoeven te worden. Dat is beter voor de portemonnee van de klant, maar ook voor het milieu."

PVC vloeren

Voor de vloeren werken wij bijvoorbeeld veel met PVC. Dit is veel duurzamer dan hout. Steen is op zich ook duurzaam, maar het transport hiervoor is vaak wel weer erg duur.  PVC wordt meestal van gerecycled materiaal gemaakt en daarom heeft dit onze voorkeur.

Duurzame meubels

Een duurzaam interieur is steeds meer in opkomst. Onze leverancier heeft bijvoorbeeld de ECO chair ontwikkeld. Dit is een salonstoel die gemaakt is van teruggewonnen houtsnippers en gerecycled plastic. We verwachtten dat  dit soort duurzame meubelstukken steeds meer aangeboden zullen worden in de toekomst.

Ledverlichting

Uiteraard werken wij alleen nog maar met ledverlichting. Gelukkig kan dit nu ook. Een aantal jaar geleden was dit nog onmogelijk, bijvoorbeeld boven een werkplek. Dat komt omdat toen de kleurechtheid, kleurweergave en lichtsterkte nog niet voldoende was ontwikkeld. Nu wel het geval en daarom is er eigenlijk geen logische reden meer om géén ledverlichting te gebruiken. 

En verder ...

Natuurlijk is het scheiden van afval belangrijk en we zien dat dit bijna altijd wel wordt gedaan. Ook zijn er klanten die gebruik maken van ecovriendelijke en recyclebare handdoeken en kaplakens. Deze zijn biologisch afbreekbaar en ook uit oogpunt van extra hygiëne in deze tijd een fijne uitkomst.

En dat zijn er de speciale eco-heads of waterbesparende kranen. Hiermee kan het watergebruik tot wel 65% worden gereduceerd.

Guy: "Duurzaamheid is een hot topic en ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog veen meer duurzame innovaties gaan zien. Natuurlijk volgen wij deze ontwikkelingen op de voet."

Lees hier het verhaal van Barber Bo van Lavieren over zijn ervaring met Guy Sarlemijn.