Home 5 VRAGEN AAN Huub Eysink
Stylist

5 VRAGEN AAN Huub Eysink

Huub is geen onbekende in de kappersbranche en sinds 1,5 jaar is deze topper Global Artist bij KAO, waaronder de kappersmerken KMS, Goldwell, Kerasilk en Oribe vallen. Hij is al 30 jaar kapper en is eigenaar van Hair Plaza, een prachtige salon in een statig pand in Zwolle.

1. Hoe past KAO bij het concept van jouw salon?

Allereerst vind ik het fijn dat KAO voor ieder wat wils heeft en ik dus al mijn klanten kan bedienen met hun merken. KMS is echt een lifestyle merk voor de wat jongere klant, terwijl Kerasilk en Oribe exclusieve merken zijn in het hoge segment. En Goldwell heeft voor mij de beste kleuringen die je als kapper kunt wensen!

Bovendien heeft KAO duurzaamheid heel hoog in het vaandel staan en gezien het zo’n groot bedrijf is, betekent dat dit ook echt impact heeft. Je kunt beter één grote vis vangen, dan een aantal kleine visjes, zeg ik altijd.

Je kunt beter één grote vis vangen, dan een aantal kleine visjes.

2. Wat is de invloed van de hoofdhuid op je haar?

De hoofdhuid is van essentieel belang voor gezond haar. Veel komt van binnenuit, zoals hormoonschommelingen of stress. Maar ook invloeden van buitenaf, föhnen en zon kunnen de hoofdhuid irriteren. Gelukkig kun je als kapper veel bijdragen als klanten last hebben van een geïrriteerde of onrustige hoofdhuid. Denk aan een goed advies voor de juiste verzorgingsproducten en een in-salon behandeling. Daarom ben ik blij dat Goldwell de Dualsenses lijn heeft uitgebreid, waardoor er voor elk (hoofdhuid) probleem wel een geschikt product is.

3. Wat houdt de salonbehandeling van Dualsenses in?

Er zijn diverse behandelingen. Zo zijn er kleurmaskers die het haar verzorgen en tegelijk kleuren. Voor meer specifieke hoofdhuidproblemen zijn er gerichte treatments van Dualsenses, die wij in de salon toepassen naar de behoefte van de hoofdhuid.

Zo hebben we bijvoorbeeld salonbehandelingen tegen haaruitval, tegen vet haar en anti roos behandelingen. Per individu bekijken wij de oorzaak, de situatie en een eventuele oplossing die past bij de client. Stap voor stap analyseren we het probleem, bedenken een behandelplan en passen we deze toe.

4. Waarom zijn de gebruikte ingrediënten zo goed voor je hoofdhuid?

De producten van Dualsenses bevatten het microPROtec complex en pathenol. Deze maken de hoofdhuid gezonder en zorgen voor een betere doorbloeding.

Maar ook de kukui nootolie die in een van de producten zit staat bekend om zijn vochtverlenend effect.

Of Limoen bloesem extract. Deze helpt de hoofdhuid te kalmeren en vermindert irritaties.

Zo zijn er meerdere specifieke ingredienten toegevoegd die bijdragen aan een gezonde hoofhuid.

5. Wat kun je zelf doen voor een gezonde hoofdhuid?

Door de thuisproducten van Dualsenses te gebruiken, die passen bij jouw haarbehoefte. Laat je daarom wel voorlichten door een kapper. Er zijn producten voor een droge of vette hoofdhuid, anti-roos of het tegengaan van haaruitval. Het is een hele brede lijn.

Daarnaast geloof ik heel erg in de juiste voeding en het slikken van supplementen, zeker in de wintermaanden. Maar gevarieerd eten helpt ook en zorg dat je niet extreem veel gaat afvallen. Je merkt dan toch vaak dat de hoofdhuid en het haar daaronder lijden.

Ook adviseer ik om een zonnespray (geschikt voor de huid) op je hoofdhuid te gebruiken tijdens het zonnen. Vooral bij dun haar kan de hoofdhuid snel verbranden. Zelf heb ik krullen en die hebben heel veel vocht nodig, ook de hoofdhuid. Gebruik daarom voor krullend haar een moisturizing shampoo en conditioner en na het drogen wat haarolie. Een beetje in de hoofdhuid masseren is goed om een te droge hoofdhuid tegen te gaan. Zo kun je ook thuis zorgen voor een gezonde hoofdhuid en de basis leggen voor een mooie bos haar!

TIP

Masseer bij krullend haar wat haarolie of een leave-in conditioner ook op de hoofdhuid.