Home 5 VRAGEN AAN Frank Haring
Stylist

5 VRAGEN AAN Frank Haring

Frank Haring is al 39 jaar kapper. De eerste 8 jaar van zijn carrière werkte hij voor andere salons, maar daarna heeft hij al die tijd zijn eigen salon ‘Kapper Frank’ in Heerhugowaard gehad! Frank vertelt ons over het concept van zijn salon en de producten waarmee hij werkt.

1. Wat is het concept van je salon?

We zijn echt een salon voor de hele familie, de leeftijd van mijn klanten varieert van 0 tot 95. Mijn oudste klant van 95 komt zelfs nog naar de salon met haar eigen auto! Ik werk alleen en doe dat nog steeds met veel plezier.

Kapper Frank in Heerhugowaard

Vroeger zette ik wel 6 permanenten op een dag, inmiddels doe ik dat nauwelijks meer. Mijn focus ligt nu voornamelijk op het knippen. De salon kenmerkt zich door de gezellige en huiselijke sfeer.

Ik ben echt een mensen-mens en dat zijn de mensen achter Selective professional ook.

2. Waarom werk gekozen voor Selective Professional?

Ik werk nu ongeveer 13 jaar met Selective Professional en dat bevalt nog steeds uitstekend. Daarvoor werkte ik met een ander merk, maar toen was er nauwelijks contact met vertegenwoordigers. Dan hoorde ik soms van een collega dat er een nieuw product uit was en wist ik van niets. Dat is gelukkig heel anders met Majuba, de importeur van Selective Professional. Zij zijn heel betrokken en daarnaast zijn de producten gewoon heel erg goed.

3. Welke aspecten vind je belangrijk bij de keuze voor een merk?

Zelf ben ik echt een mensen-mens en dat zijn de mensen achter Selective professional ook. Daarom hebben wij zo’n goede klik. Daarnaast vind ik het ook fijn om af en toe een training te kunnen volgen. Dat de producten kwalitatief goed zijn, is natuurlijk een randvoorwaarde. Maar  ik kijk toch allereerst naar de mensen achter de schermen en of ze fijn zijn om mee te werken.

4. Welk product is jullie bestseller?

We hebben verschillende bestsellers. Dames kopen heel vaak de Color Block Shampoo en Conditioner voor hun gekleurde haar. Deze producten bevatten geen sulfaten en wasactieve stoffen, waardoor de kleur langer mooi blijft. De heren zijn helemaal fan van de Artistic Flair Gel Hold Extra Strong.

5. Kopen klanten vaak de producten die je adviseert?

Eigenlijk adviseer ik uit mezelf nooit, wat dat betreft ben ik een slechte verkoper. Ik wil mijn klanten niet ongevraagd iets aansmeren, dat zou ik zelf ook niet fijn vinden. Maar als mijn klanten om advies vragen en dat gebeurt gelukkig vaak, dan neem ik daar echt de tijd voor. Ik kan ze dan alles uitleggen over de werking van de producten en welk haarproduct geschikt is voor hun haartype. Mijn klanten stellen deze aanpak erg op prijs.