Home 5 VRAGEN AAN Lieke Stout
Stylist

5 VRAGEN AAN Lieke Stout

De nieuwe SIGNATURE NATURALS trend van Wella Professionals is gebaseerd op natuurlijke kleuringen. Lieke Stout is gepassioneerd kleurspecialiste en ruim 5 jaar Color Educator bij Wella Professionals en vertelt enthousiast over de nieuwe kleurservices en haartrends.

1. Waarom is haarkleur zo belangrijk voor vrouwen?

Als mijn haar mooi zit en mooi gekleurd is, dan voel ik me automatisch lekkerder in mijn vel omdat ik dan uitstraal hoe ik ben. Omgekeerd geldt dat ook: als mijn haar niet zit zoals ik wil, kan ik me daar heel ongemakkelijk bij voelen. Toen ik nog in een salon werkte, heb ik dat ook zo ervaren. Als het goed is, gaan klanten met een fijner gevoel weer naar buiten en dat maakt dit vak ook zo mooi.

Signature Naturals look van Lieke Stout

Juist met kleur kun je heel subtiel wijzigingen aanbrengen en bovendien is het minder erg als een kleur niet bevalt, dan dat een kapsel te kort is geknipt. Kleur kun je achteraf altijd weer snel bijwerken, met knippen ligt dat anders.

Als mijn haar mooi zit en mooi gekleurd is, dan voel ik me automatisch lekkerder in mijn vel.

2. Met Signature Naturals wordt de natuurlijke schoonheid benadrukt, zie je dit als een trend?

Dit is al veel langer gaande en ik denk dat dit ook lang zo zal blijven. Je ziet het ook bij modellen: het zijn niet meer allemaal dezelfde types. Als je iets unieks hebt, maakt je dat juist authentiek en vaak kan zo’n model het veel verder schoppen dan dit jaren geleden het geval was. Je ziet het ook bij de trend van natuurlijk krullend haar. Met Signature Naturals willen we daar echt op inspelen, omdat wat je van nature hebt, juist zo mooi is om te accentueren. Ik denk ook dat de coronatijd daaraan heeft bijgedragen. Mensen konden soms lang hun haar niet kleuren, waardoor ze ineens hun natuurlijke haarkleur gingen zien en accepteren. Maar dat betekent niet dat je de natuur niet een beetje mag helpen voor een nóg mooier resultaat.

3. Wat houdt de ‘grey blending’ service in?

De afgelopen 5 jaar zijn de kleurtrends enorm veranderd. Mensen zijn steeds banger voor haarbeschadiging en dat een kleur er onnatuurlijk uitziet. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke grijze haar, maar zeker niet iedereen is daar nog klaar voor. Maar heel veel vrouwen zijn wel toe aan een service, waarbij ze niet elke 6 weken naar de kapper moeten om de uitgroei bij te werken. Bij deze service wordt het grijze haar meer geblend. Het oogt natuurlijk en de uitgroei is veel zachter, maar je hoeft nog niet toe te geven aan volledig grijs. Het is eigenlijk een hele transparante kleuring.

4. Hoe kunnen de 15-minuten services worden ingezet?

Dit is een demi-permanente kleurlijn, die tot 24 wassingen blijft zitten. De kleuren zijn transparanter en geven 50-70% grijsdekking. Je kunt het toepassen als de ‘grey blending’ service (zie hierboven), of om het haar net een andere tint te geven. Ook kan het gecombineerd worden met folies, waarbij deze kleuringen de natuurlijke haarkleur doorlaten schijnen. Deze services zijn ook perfect voor klanten, die wat vaker van kleur willen veranderen.

De nieuwe Service Collectie is toegespitst op iedere vrouw:
MIRROR LIGHTS van Koleston Perfect: voor zachtere uitgroei
SHADOWLIGHTS van Koleston Perfect en Shinefinity: voor samengestelde precieze multitonen
SHINEFINITY Color Glaze: voor een “shine you can feel”
GREYBLENDING van Color Touch: voor express levendige dekking
TRANSFORMATIVE TONING van Color Touch: voor intense vitaliteit en glans

5. Zorgt deze trend voor meer zelfacceptatie van ieders natuurlijke schoonheid?

Ja, je ziet deze beweging ook op social media: niet meer alles weg willen filteren of verdoezelen, maar zelf durven laten zien zoals je bent. Je bent nu eenmaal wie je bent. Je kunt beter het beste uit jezelf halen om de beste versie van jezelf te zijn, in plaats van iemand anders te willen zijn en daar altijd de mindere versie van zijn.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe Signature Naturals kleurservices op www.wella.nl. Volg Wella op @wellaprobnl.