Home Trends 2024 volgens Shay Dempsey: Less is more!
Stylist

Trends 2024 volgens Shay Dempsey: Less is more!

Shay Dempsey is geen onbekende in de kapperswereld! Deze ervaren (30 jaar!) en wereldberoemde kapper is Global Artistic Director van Sebastian Professional en heeft een geheel eigen visie op haarstyling. Hij is verantwoordelijk voor de trainingen bij Sebastian Professional en vertelt ons over de komende trends, dus lees snel verder!

Volgens Shay gaat het thema 'less is more' een steeds grotere rol spelen het komende seizoen. Daarnaast wordt gezond haar ook steeds belangrijker en daarom verwacht hij dat haarverzorgingsproducten populairder gaan worden.

Less is more

Begin oktober liet Shay zijn visie heel duidelijk zien tijdens het grote Sebastian event, ter ere van haar 50-jarig bestaan. Less is more was een aanwezig thema in de show van Shay afgelopen weekend. De kapsels waren ingetogen, waarbij één of twee elementen werden uitgelicht. Niet bombastisch, maar heel subtiel, waardoor het effect eigenlijk veel indrukwekkender is.

LEES OOK: Sebastian Professional 50 jaar!

Creaties van Shay Dempsey

Gezond haar

Ook voor producten geldt het 'less is more' principe, volgens Shay. Kies liever één of twee producten waarvan je weet dat ze bij jouw haartype passen en kies voor multifunctionele producten. Een mooi voorbeeld van zo'n product is de bekende Potion 9. Dit is een verzorgend product waarmee je het haar ook kunt stylen.

Gezond haar staat voor Shay op nummer één. Je kunt nog zo'n indrukwekkende look hebben, als je haar niet in goede conditie is, blijft daar weinig van over. Hij tipt tenslotte nog dat je echt wat vaker naar de ingrediënten van een product moet kijken, want daar kun je uit opmaken welke voedende stoffen erin zitten en van welke het hoogste percentage. De stoffen die bovenaan de lijst staan zijn het meest aanwezig in dat product, dus dat is eenvoudig om te onthouden! Shay legt uit dat we eigenlijk net zoveel zorg aan ons haar (en hoofdhuid!) moeten besteden als we doen bij onze huid.

Over Shay Dempsey

Als Global Artistic Director van Sebastian Professional is hij verantwoordelijk voor de educatie binnen het bedrijf. Shay denkt niet graag in haartrends, hij focust zich veel liever op de individu. Wat voor de een werkt, zal niet werken voor een ander. Hij kijkt liever naar het haartype en past daar dan het kapsel en de bijbehorende producten op aan..