Home 5 VRAGEN AAN Marion Willekens
Stylist

5 VRAGEN AAN Marion Willekens

Deze ervaren kapster is al 6 jaar onderneemster en sinds 3 jaar alleen eigenaar van Haarstudio Hunsel, een gezellige salon in Midden-Limburg met 5 medewerkers en 2 stagiaires. Marion werkt al 15 jaar met de producten van Alcina en vertelt ons waarom.

1. Hoe ben je in het kappersvak gerold?

Op de middelbare school vond ik veel dingen leuk, maar vaak hoorde ik dan waarom ik een bepaald beroep niet moest kiezen. Op een gegeven moment zei mijn vader (zijn vader was kapper): ‘Meid, waarom ga je niet iets met je handen doen? Haren blijven groeien en kappers hebben altijd werk’. Zo ben ik de kappersopleiding gaan doen met het idee ‘ik begin er maar aan en dan zie ik wel’. Inmiddels ben ik 20 jaar kapster en daar heb ik nooit spijt van gehad.

Midden in de lockdown periode heb ik deze salon overgenomen. Dat was een zeer spannende tijd. Daarvoor was ik 3 jaar mede-eigenaar met een ondernemer die deze salon al 40 jaar had. Ik werkte er toen al 15 jaar.

2. Waarom Alcina?

Toen ik bij deze salon ging werken, gebruikten ze al Alcina producten. Inmiddels heb ik dus  lang ervaring met Alcina. De lijnen zijn kort, ze denken met je mee en er werken mensen waar ik een klik mee heb.

Maar het draait natuurlijk om de producten… die behoren kwalitatief tot de top en met name de kleuringen zijn fantastisch. Ze geven het haar veel glans en hebben een uitstekende dekkingsgraad. De productlijn is heel helder en daardoor goed te adviseren: ze doen wat ze beloven. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding ongekend. Dat past bij mijn klanten: ze zijn bereid een eerlijke prijs voor een uitstekend product te betalen.

Als ik in al die jaren 2 klanten van de 1000 kan aanwijzen die niet tegen Alcina kleuringen kunnen, dan is dat veel.

Marion Willekens

3. Wat is jouw ervaring met de kleuringen?

Het kleurenscala is erg uitgebreid, je kunt er echt alle kleuren mee maken. Voor mij is dit inmiddels heel eenvoudig, ik kan echt lezen en schrijven met Alcina. Maar voor de nieuwkomers zijn er ook prima trainingen. Verder zijn de kleuren ook heel zacht voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Je merkt dat Alcina veel kennis, tijd en geld besteed aan onderzoek. Mijn klantenbestand bestaat uit ongeveer 1000 personen en als ik er in al die jaren 2 kan aanwijzen die niet tegen deze haarverf kunnen, dan is dat veel. Dat zegt dus wel iets over de kwaliteit.!

4. Hoe zou je jouw salon omschrijven?

Verrassend én vertrouwd! Een gezellige salon in een klein dorp, maar wel met stadse allure. Bij een dorp denk je snel aan een salon met oubollige watergolven of saaie kapsels. Maar niets is minder waar! Wij zijn helemaal hip en op de hoogte van de allernieuwste technieken en trends. We volgen veel trainingen en ook online volgen we de laatste ontwikkelingen. In de salon overleggen we altijd alles, we werken echt als team. Bij een nieuwe kleur vraag ik er altijd even een collega bij, we maken nooit individueel een keuze. Onze klanten variëren van stukadoors tot zakenvrouwen, iedereen is anders en wij leveren echt maatwerk.

5. Plannen voor de toekomst?

Het pand waar we nu in zitten huur ik van de vorige eigenaar, maar mijn wens is wel om dat op een dag te kunnen kopen. Misschien zou ik het dan ook wel willen uitbouwen. Op dit moment wil ik het nog even bij alleen een kapsalon houden, maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst mijn klanten een full concept wil bieden met een schoonheidsbehandeling en manicure bijvoorbeeld.