Home Inspiratie tussen de alpaca's bij Guy Sarlemijn
Ondernemend

Inspiratie tussen de alpaca's bij Guy Sarlemijn

Bijna iedereen die naar de kapper gaat, weet hoe bepalend de sfeer in de salon is voor de beleving van je kappersafspraak. Velen zullen plaats hebben genomen in een stoel die bij Guy Sarlemijn Design vandaan komt, want Guy heeft talloze salons in het hogere- en middensegment ingericht. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan zijn prachtige showroom op een heel bijzondere plek in Nederland!

Verslag van een bezoek aan de showroom van Guy Sarlemijn Interieur Design

Eenmaal onder de rook van Rotterdam vandaan, werd het landschap lieflijker en rustiger. 'Je moet er wel wat voor over hebben', dacht ik, toen we over een afgelegen landweggetje reden, op weg naar de showroom van Guy Sarlemijn Design in Strijen.

Maar aangekomen bij een gebouw, dat meer weg had van een boerderij dan een meubelshowroom, waande ik me ineens in een paradijsje met trotse pauwen en verbaasd kijkende alpaca's.

Verbouwde boerderij

Guy kwam ons tegemoet en vertelde dat 2 dagen geleden nog een baby alpaca was geboren. Hij opende de imposante industriële deur naar zijn showroom en meteen kon ik zien waarom zoveel kappers dit bedrijf hadden gekozen voor hun interieurontwerp.

Zelfs ik, die niet eens een eigen salon heeft, kreeg meteen al de kriebels om iets te willen kopen voor mijn huis. Ik bedacht dat áls ik ooit echt op het platteland ga wonen in een verbouwde boerderij, dit aardig in de buurt zou komen van hoe ik het zou willen.

Diverse stijlen

De ruimte ademt sfeer en terwijl Guy ons uitlegde waarom Strijen voor zowel Belgische als Nederlandse kappers een fijne locatie is, bleef ik rondkijken. Tussen de kappersstoelen in diverse stijlen, zag ik kussentjes in allerlei verschillende stoffen, mooie kasten, een ruime hoekbank en prachtige hanglampen tot hoog in de nok.

De showroom bestaat uit 2 verdiepingen; beneden is de sfeer warmer en donkerder van kleur, terwijl de vloer boven wit is en ik me meer in een moderne, strakke salon waan.

Guy vertelt dat kapsalons steeds meer een huiselijke sfeer hebben en dat zie je terug in de showroom. Ik wandel wat rond en waar ik me ook bevind, de sfeer straalt luxe uit.

Ik wil dat mijn klanten verder denken dan een stoel en een wasbak, bij een goed interieur gaat het tenslotte om de sfeer.

Guy Sarlemijn

Guy verzekert mij dat dit niet perse 'duur' hoeft te betekenen. Hij gelooft zelf in het slim combineren van dure met goedkopere items en noemt als voorbeeld een nieuw merk dat hij voert: Comfortel.

Comfortel

Deze producten zijn aantrekkelijk geprijsd, terwijl je zou denken dat ze veel duurder zijn. Hij vergelijkt dit merk een beetje met Zara.

Elke zondag open

Guy: "Kappers komen hier graag. Ze kunnen iedere zondag en maandag binnenwandelen en de rest van de week ben ik open op afspraak. Tenslotte neem je een interieur voor minimaal 10 jaar, dus de rit is het zeker waard."

Als een saloneigenaar echt voor een project komt, vraag ik of ze een plattegrond en foto's van het pand mee willen nemen en ook wat inspiratie foto's van de gewenste sfeer. Meestal schets ik al aan tafel en zeg ik: 'zo gaan we het doen'."

Guy lacht, maar hij heeft natuurlijk jarenlange ervaring en vaak gaat het wel zo. Want hij voelt haarfijn aan wat de klant wil.

Na een inspirerende middag, laat Guy ons nog even baby apaca zien; een rank beestje dat kennelijk de sfeer in de stal ook wel kan waarderen, want hij hupt al vrolijk rond. We krijgen nog een paar mooie pauwenveren mee en onder de indruk rijden we weer huiswaarts.

Guy Sarlemijn Interior Design | Zuid-Kavelsedijk 3 | 3291 LX Strijen