Home De OPI Infinite Shine Barcelona Collectie
Testpanel

De OPI Infinite Shine Barcelona Collectie

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met Coty in Barcelona was. Coty is een van de grootste beauty firms ter wereld met merken als Wella, GHD, Philosophy en O.P.I. Oprichtser Suzi Weiss-Fischmann was ook aanwezig om te vertellen over haar liefde voor nail polish, hoe ze elke keer weer die leuke namen verzint en de nieuwste aanwinsten.

Suzi Weiss-Fischmann: "You can enjoy your nails without having to look in the mirror."

opi-03

Speciaal voor de aanwezigen in Barcelona had Suzi wel een heel speciale verrassing; een Barcelona collectie, samengesteld uit lakjes met leuke Spaanse namen. Daarbij kregen we ook de base coat en de top coat van de Infinite Shine, zodat onze manicure compleet was. Ik ben dol op nagellak en het is waar wat Suzi zegt, het is de enige make-up waar je zelf ook echt van kan genieten. Zo kijk ik regelmatig naar mijn gelakte nagels als ik een kleur mooi vind. En je kunt kleuren naar gelang je mood, outfit of het jaargetijde!

Suzi Weiss-Fischmann: "Color is an universal language."

opi-barcelona

De set komt in een mooie bewaardoos waar 6 lakjes in passen. De kleuren zijn:

  • Sagrade Cantata (heel licht nude)
  • The Dali Special (medium nude)
  • He Gave Me The Medieval Eye (heel donker rood, bijna zwart)
  • Besa Me Mucho (helder rood)
  • Go For The Rojo (dieprood)
  • Did Someone Say Futbol (donkerrood)

O.P.I. Infinite Shine Base & Top Coat

opi-02

Deze twee basics kwamen als setje en moet je eigenlijk gebruiken bij elke Infinite Shine lakje. De Infinite Shine serie probeert het gel-lak effect na te bootsen en zou ook langer blijven zitten dan de gewone lak. Dat komt voornamelijk door dit duo. De base coat zorgt voor grip, waardoor de lak langer blijft zitten. De top coat geeft je nagels een prachtige gel-achtige glans en zou chippen tegengaan. Ik moet inderdaad zeggen dat mijn nagels iets stroef aanvoelen nadat ik de base coat heb aangebracht en de top coat geeft echt veel meer glans dan wanneer je dit niet gebruikt. Ik gebruik hem ook nog weleens tussendoor als mijn nagels wat doffer zijn geworden.

O.P.I. Infinite Shine Sagrade Cantata

opi-sagrada-cantata

Deze lak is mooi voor overdag, voor een minimalistische look. De lak is vrij transparant dus dekt niet volledig en geeft je nagels een soort French manicure effect. Voordeel hiervan is dat eventueel chippen niet zo opvalt. Ikzelf houd iets meer van dekkende lak en gebruik deze kleur eigenlijk alleen als ik haast heb en toch iets op mijn nagels wil.

O.P.I. Infinite Shine The Dali Special

opi-the-dali-special

Deze kleur dekt wel en is een mooie neutrale nude. Minpuntje voor mij is dat er veel rood in deze nude zit en dat vind ik niet mooi staan bij mijn handen, die vooral in de winter nog weleens rood zien (van de kou). Maar dat is heel persoonlijk. Bij nudetinten, of dat nou voor je lippen of je nagels is, moet je heel goed rekening houden welke kleur mooi staat bij je huid.

O.P.I. Infinite He Gave Me The Medieval Eye

opi-he-gave-me-the-medieval-eye

Dit is echt helemaal mijn kleur! Bijna zwart, maar toch geen zwart. In het licht zie je goed dat het heel donkerrood is. Vooral in de wintermaanden is dit voor mij een favoriet. Dekt goed, na twee laagjes is de kleur helemaal mooi.

O.P.I. Infinite Shine Besa Me Mucho

opi-besa-me-mucho

Dit is een vrolijke rode kleur. Normaal zou ik deze niet zo snel kopen, weet eigenlijk niet waarom. Maar meestal ga ik voor nude of heel donkere kleuren. Maar deze kleur is heel mooi. Draag hem regelmatig en verheug me deze zomer al op helderrode teennagels!

O.P.I. Infinite Shine Go For The Rojo

opi-go-for-the-rojo

Dit is weer een rode kleur. Eigenlijk bestaat deze collectie uit 4 rode kleuren en 2 nude. Mooi klassiek rood. Ik zou deze kleur zelf niet snel kopen omdat het net teveel lijkt op de lichtere of de donkere versie uit de collectie.

O.P.I. Infinite Shine Did Someone Say Futbol

opi-did-someone-say-futbol

Prachtige dieprode kleur, die samen met de hele donkere kleur mijn favoriet is. Deze kleur is zowel mooi voor je handen als voeten en ik draag hem vaak.

Eindoordeel

Of de lak langer blijft zitten dan de 'normale' O.P.I. lak? Ja, dat denk ik wel. Mijn nagels zijn gemiddeld 2-3 dagen mooi, maar dan begint het chippen wel. Bij de lichtere kleuren valt dat natuurlijk minder op. Wel vind ik dat de lak veel en veel beter glanst door de top coat. Als je de lak net hebt opgebracht, heeft het effect wel veel weg van gelnagels. Maar de houdbaarheid is niet hetzelfde. Voor mij is dat niet zo erg, want ik verwacht het ook niet en de lak blijft wel beter zitten dan de normale serie dus dan ben ik allang blij. Behalve de meest lichte nudetint, dekt de lak heel goed. Bij alle lakjes had ik aan 2 laagjes genoeg. Ook droogt de lak redelijk snel. Ik zou voortaan wel deze Infinite serie kopen in plaats van de reguliere lakjes. Er zijn minder kleuren, maar er is nog steeds volop keuze en dat het een dagje langer blijft zitten mét een geweldige glans, vind ik ook fijn.

Hebben jullie O.P.I. lakjes in huis en wat is jullie favoriete kleur?