Home Botox zonder prikken voor je ogen en een 'Hyal-serum' voor je huid - werkt het echt?
Testpanel

Botox zonder prikken voor je ogen en een 'Hyal-serum' voor je huid - werkt het echt?

Afgelopen zomer kreeg ik twee hi-tech uitziende beautyproducten om te testen. Van het Franse merk Filorga, dat in Nederland verkrijgbaar is bij Ici Paris en een aantal klinieken. Het merk stamt uit 1978 en was haar tijd ver vooruit in het gebruik van medische apparatuur dat eerder alleen gebruikt werd door dermatologen en chirurgen. Hierdoor was Filorga de eerste speler die cosmetisch-medische producten heeft ontwikkeld. Dat kun je ook nog steeds merken, want bij Filorga geloven ze niet in standaardverpakkingen. Ik testte de oogcrème en een serum.

Filorga Hydra Hyal

filorga-hyal-01

Dit serum Hydra-Hyal bevat maar liefst vier hyaluronzuren. Filorga belooft: "Hydra-Hyal bevat vier verschillende hyaluronzuren en 2 endogene hyaluronzuurboosters in een formule die de huid laat stralen. Dit zorgt voor ongekende resultaten. Het serum is werkzaam in alle huidlagen: de huid is gehydrateerd, stevig en glad en ziet er stralend uit. Het effect is zichtbaar binnen enkele uren en houdt dagen aan."

Verpakking

Je kunt dit serum alleen of onder een dag- of nachtcreme gebruiken, dat laatste heb ik gedaan omdat mijn huid vrij droog is. Het product komt in een mooie, matglazen flesje van 30ml met een ingenieuze dop. Zo zelfs, dat ik in het begin een soort gevecht moest voeren om er iets uit te krijgen. De dop doet namelijk denken aan een pompje.

filorga-hyal-03

Wist ik veel dat ik even moet 'pompen' om vervolgens de dop eraf te schroeven om het product met een pipet dat dan tevoorschijn komt aan te brengen?

Omdat dit ook nergens op de verpakking staat vermeld en dit volgens mij geen doorsneefles is, was dat even flink frustrerend! Maar goed, toen ik dat eenmaal wist, ging het verder goed. Door het pipet breng je het serum zeer gedoseerd aan en is het luchtdicht verpakt. Maar dat kan ook met een pompflacon en daarom is dit volgens mij een beetje show om het er maar 'medisch' uit te laten zien. Leuk, maar doe er dan wel een gebruiksaanwijzing bij!

Het product

filorga-hyal-02

Het serum zelf is een transparante, geurloze gel die op het eerste gezicht wel wat voor mijn huid doet. Mijn huid ziet er meteen stralender uit en de poriën lijken wat opgevuld. Ook smeert het heel goed uit waardoor je maar een klein beetje nodig hebt. Mijn huid reageert er goed op en blijf dit zeker gebruiken. Ook fijn is dat het meteen intrekt en geen plakkerig laagje achterlaat, zoals ik soms heb bij gel-serums. De crème kan ik erna prima opbrengen, zonder dat die korrelig wordt. Ook de prijs is niet bijzonder hoog - €50 voor 30 ml, dat is voor een serum heel normaal. Bedenk wel dat dit product niets tegen rimpels belooft, dus als je dat soort 'wonderen' wilt verwachten, kom je met dit serum bedrogen uit (als dat al van andere producten te verwachten is!). Maar het doet wat het belooft, geeft je huid een mooie glans en maakt je poriën fijner (dit is het 'plumping' effect). Meer verwacht ik ook niet van een serum, dus ik ben blij!

Filorga Eyes Absolute

filorga-eyes-01

Zo blij als ik was met bovenstaand serum, zo teleurgesteld ben ik in dit product. En ik wilde nog wel zo graag dat dit zou werken! Toen ik de omschrijving las, leek het of oogproduct voor mij gemaakt was. Want ik wil af van donkere kringen, wallen, rimpels rond mijn ogen. En ja, ik wil langere wimpers en een wakkere blik. Zou het dan toch waar zijn ...

Filorga belooft het: "Vanaf het eerste gebruik wordt de oogcontour minder gezwollen, helderder, gelift en ontspannen. In de loop der tijd vervagen rimpels, worden de oogleden strak getrokken, worden donkere kringen lichter, wallen verdwijnen en wimpers worden dikker…" Het wondermiddel zou tripeptide zijn, een botox-achtig stofje en zou dus botox-achtige resultaten geven. Ben benieuwd!

Verpakking

Dit wonderproduct komt in een 15ml pompflacon met een massage applicator in één. De verpakking spreek gelukkig voor zich. Na een keer drukken, komt er een beetje product door het gaatje in de zilverkleurige applicator. Dit metalen topje is bedoeld om het product rond de ogen te mee te masseren en geeft een koelend effect. Soms moet je dit soort producten in de koelkast bewaren, wat ik lastig vind. Want mijn badkamer is boven en de koelkast beneden ... Maar dit zou vanzelf al verkoelend werken.

pompje

Helaas is het gaatje snel verstopt met de dikke witte crème, waardoor het nog slechter intrekt. Bovendien heb je maar zo weinig nodig dat het doseren erg lastig is.

Het product

filorga-eyes-02

De crème is vrij dik en wit van kleur. Ik dep voorzichtig wat met mijn vingers rond mijn ogen en pak dan de metalen applicator om het spul met 'cirkelvormige' bewegingen in te masseren - tot aan de wimperaanzet (ja, ik wil ook langere wimpers!). So far so good, maar wat ik meteen merk is dat de crème heel slecht intrekt. Na het inmasseren zie ik nog een dikke witte laag zitten en dat hou ik ook als ik veel minder ga gebruiken (op het laatst probeer ik het met bijna niets). Voor de nacht vind ik dat minder erg, tenslotte moeten al die 'wonderen' ook in mijn huid trekken en misschien duurt dat langer. Maar in de ochtend is dat lastig. Camouflage onder mijn ogen - ja, helaas is dat product niet overbodig gebleken - korrelt mee met de dikke witte crème. Met als gevolg dat ik het dan maak alleen in de avond gebruik. Wel is de applicator lekker verkoelend, maar dat heb ik ook als ik een lepel op mijn oogleden leg.

De volgende ochtend zien mijn ogen er redelijk wakker uit, het spul voelt eigenlijk alsof het de huid iets samentrekt. Mijn ogen zijn wel vrij droog in de ochtend en ik ben blij als ik er weer een smeuïge crème op mag smeren die intrekt. Verder merk ik na 2 maanden gebruik (alleen 's nachts, overdag is niet te doen) dat mijn donkere kringen er nog steeds zitten en helaas mijn wimpers hiervan niet gaan groeien. Voor dat laatste heb ik toch echt een speciaal wimperserum nodig dat veel vloeibaarder is. Ik ben bang dat Filorga zichzelf met dit product teveel heeft overschat en valse beloftes heeft gedaan. Voor mij tenminste wel. Inmiddels gebruikt ik het niet meer en dat bevalt me prima!

Eindoordeel

Wat een tegenstelling bij één merk! De Hydra-hyal is een absolute aanrader, maar de Eye-absolute kan ik alleen maar afraden! Bovendien kost het oogproduct maar liefst €80! Dat het effect daarvan in 1e instantie verkoelend is, ligt puur aan de metalen applicator en voegt niet echt iets toe. Het meest vervelende was dat de oogcrème niet intrekt en oogmake-up daarna onmogelijk maakte. Probeer maar eens een mooie oogschaduw aan te brengen over zo'n dikke witte laag! Bovendien worden de andere beloftes ook niet nagekomen. Het serum daarentegen was erg fijn en deed ook echt wat voor mijn huid. Dit keer waren er juist geen grote verwachtingen geschept en ik merk dat zoiets beter is. Er bestaan geen wondermiddelen, maar gelukkig wel producten die het leven aangenamer kunnen maken. Dit is er zo een!