Home Blogger Stasya vertelt over HAAR
Hair solutions

Blogger Stasya vertelt over HAAR

Blogger-StasyaSteeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Dagelijks worden trouwe volgers op de hoogte gehouden van de allerlaatste trends of persoonlijke productervaringen. Maar hoe zit het met de haargeheimen en –rituelen van deze dames-die-het-weten-kunnen? Hoe verzorgen ze hun haar en hebben ze ook weleens een bad hair day? Deze keer is de beurt aan blogger Stasya van Pinkfairytale.net. Stasya is actief sinds januari 2010 en zegt dit over haar blog: “Een feel good blog vol met beauty”.
Waarom een blog?
Beauty reviews schrijven deed ik al ongeveer vanaf het jaar 2007, maar dan op een buitenlands forum. Een vriendin tipte mij over beautyblogs, "Je zou er ook een moeten hebben." Ik ging op zoek naar de Nederlandse beautyblogs, maar kon er niet heel veel van vinden. Gek eigenlijk, ik weet wel zeker dat er destijds wel meer grotere blogs bestonden. Maar goed, dat was dus de aanleiding om een eigen beautyblog te beginnen. Mijn eigen plekje waar ik mijn ongezouten mening over de beautyproducten kwijt kon. Stasya-blogger
Over stijl
Mijn stijl is eigenwijs. Ik ben iemand die met zware smokey eyes en fel-roze nagellak naar kantoor gaat. Ik werk trouwens op een "gewoon" kantoor, het bedrijf heeft totaal niks met beauty te maken. Mijn collega's zijn het inmiddels van mij gewend en eigenlijk kijken ze pas vreemd op als ik een natuurlijke look draag. Ik houd ontzettend van beauty, dit mijn manier om me uit te drukken. Heerlijk! Stijliconen zijn Lauren Conrad en Kim Kardashian. Zolang het haar maar lang en pluisvrij is vind ik het al snel prachtig.
Over haar
Ik heb best dik haar. Gelukkig maar want het heeft veel te verduren. Ik ben namelijk ook lekker eigenwijs wat haarkleur betreft. Vroeger was ik 's winters altijd een brunette en in de zomer blondine. Nu laat ik het steeds meer blond. Nouja, nu heb ik wel ombré haar met een donkere bovenkant (links op de foto). Ik heb ook heel lang donkere lowlights gehad over blond haar (rechts op de foto) en dit is nog steeds helemaal mijn smaak. Het enige nadeel is dat je met de blonde basiskleur al heel snel de uitgroei ziet. Dus de huidige ombré variant is wat dat betreft gunstiger.
Mijn haar is heel poreus. Dus pluis is mijn dagelijks probleem. Ik heb genoeg hulpmiddeltjes nodig om het een beetje te temmen, maar aan de andere kant wil ik er wel volume in houden. Dilemma's... Mijn haar is heel belangrijk voor mij. Met lang, mooi uitziend haar voel ik mij vrouwelijker. Het geeft mij zelfvertrouwen.
Haarmisser
Heel vroeger heb ik eens vreselijke spijt gehad. Dat eigenwijze zat er al vroeg in. Ik was mijn lange haar zat en liet het kort knippen, tot boven mijn schouders. Binnen een week had ik spijt. Maar gelukkig groeit het altijd weer aan.
Toen ik mijn haar nog zelf verfde heb ik weleens een haardrama gehad. Toen kende ik mijn kapster nog niet en dacht "waarom voor een verfbeurt betalen als ik het toch alleen blond wil en ik het net zo makkelijk zelf kan doen".  In het begin ging het goed, totdat mijn haar opeens worteltjes oranje werd. Verschrikkelijk om dit op foto's terug te zien!
Over de kapper
Elke maand laat ik het bijkleuren en elke maand is het dus weer eens wat anders. Sowieso laat ik altijd de uitgroei bijwerken en de laatste tijd dus ook steeds lowlights of highlights toevoegen. Ongeveer eens in 4-6 maanden laat ik het bijknippen. Bewust niet vaker, omdat ik van mijn haarlengte hou.
Mijn kapster is geniaal! Zij kan alles met mijn haar en zij komt ook vaak met eigen ideeën als ik het zelf even niet meer weet. Als er maar 2 kleuren in moeten dan zegt zij dat het niet spannend is voor mij en zij doet alles perfect. Ze was dan ook heel blij toen ik laatst ombré door haar liet doen. "Anders durft niemand het," - zei ze nog. En ook lang haar bijknippen doet ze heel goed. Met puntjes bedoelt zij ook echt "puntjes". Zij is de enige aan wie ik mijn haar volledig vertrouw, zo ook straks op mijn grote dag. Waar zij zit? Tja, 1 minuut lopen van mijn huis vandaan (mensen die in de provincie Utrecht wonen mogen mij het adresje wel even vragen).
PinkFairyTale
Over haarverzorging
Ik besteed lang niet zoveel tijd aan mijn haar als aan mijn make-up! 😉 Ik denk maximaal 5 minuten. Ik was het om de dag, soms 2 dagen. Na het wassen laat ik het aan de lucht drogen en anders föhn ik een beetje de onderkant die tegen mijn rug aan komt (mijn haar helemaal droog föhnen gaat veel meer tijd kosten en mijn haar wordt er zeker niet beter van). Daarna doe ik er nog olie of een serum in en that's it.
Ik let goed op de ingrediënten van de producten die ik gebruik. Zo beloven veel merken dat er verzorgende olie in hun producten zit (en olie is inderdaad heerlijk voor je haar!), terwijl  je op de achterkant van de verpakking alleen maar onbegrijpelijke dingen en siliconen ziet staan. Maar gelukkig zijn er nog merken die het wel snappen. Dit betekent overigens niet dat ik geen voorstander ben van de siliconen in haarverzorging. Juist wel, ideaal om je haar pluisvrij te houden. Maar siliconen zorgen alleen voor "optisch" mooier haar, terwijl olie je haar ook echt voedt en weerstand  verbetert. Ik ben dol op olie! Arganolie en haaroliën van Kiehl's. Ik merk dat mijn haar er echt baat bij heeft. En als je het niet te fanatiek gebruikt, dan wordt je haar er echt niet vetter door.
Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Vooral mijn pony/lok veroorzaakt nog weleens een bad hair day. Twee tips: droogshampoo om er weer leven, eeehm ik bedoel volume in te krijgen, en een speldje bij de hand zodat je het dan alsnog naar achteren of aan de zijkant kunt vast maken. En als de rest van mijn haar nog enorm pluist en gewoon niet wilt luisteren, doe ik alles in een paardenstaart!
Blog: PinkFairyTale