Home Blogger Marlene over HAAR
Hair solutions

Blogger Marlene over HAAR

Steeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Dagelijks worden trouwe volgers op de hoogte gehouden van de allerlaatste trends of persoonlijke productervaringen. Maar hoe zit het met de haargeheimen en –rituelen van deze dames-die-het-weten-kunnen? Hoe verzorgen ze hun haar en hebben ze ook weleens een bad hair day? Deze keer is de beurt aan blogger Marlene Amsdorf van My Curly Mind. Marlene is actief sinds 9 september 2012 en zegt dit over haar blog: “It's also about spreading love, creativity and laughter”.
 Blogger-Marlene-Amsdorf

Waarom een blog?
Ik wilde sinds ik natural ben eigenlijk een tijdschrift beginnen over kroeshaar en onderwerpen die echt belangrijk zijn in het leven. Anderen adviseerde me om eerst een blog te beginnen over deze onderwerpen, dus dat heb ik gedaan!

Marlene-Amsdorf

Over stijl
Mijn stijl is casual, stoer maar ook vrouwelijk. Ik draag mijn haar kroes en heb het vaak los, in een twist out of in een high puff.

Ik heb een aantal favoriete stijliconen die in Youtubeland vooral bekend zijn. Zoals Mahoganycurls en Naptural85. Ze hebben beiden een ander krulpatroon, maar zijn één van de vele die mij hebben geïnspireerd om mijn eigen haar (kroeshaar) te waarderen en natural te dragen.

Over haar
Ik heb erg dik haar met een dichte krul. Dit wordt ook wel haartype 4C genoemd. Mijn haarkleur is donker bruin, bijna tegen zwart aan. Als ik het druk heb en een tijd niet veel aan mijn haar heb gedaan, voelt het stug en droog aan en kunnen mijn vingers er nauwelijks doorheen. Ook ben ik voorzichtig met mijn haarlijn. Deze is kwetsbaar dus ik probeer aan de voorkant niet al te veel te trekken. Mocht mijn haar strak zitten dan spuit ik een beetje water of ik gebruik castorolie.

Mijn haar is belangrijk en is een verlengstuk van mijn karakter.  Ik vind het ook leuk om er bezig mee te zijn. Als ik een bad hairday heb dan voelt het echt als een bad day.

Haarmisser
Ik heb een keer tegen mijn kapper gezegd dat ik een boblijn wilde. Voor lang en achter wat korter. Dit was nog toen ik mijn haar relaxte. Dit werd uiteindelijk een rechte boblijn.

Ik was al een tijdje niet meer naar de kapper geweest. Dit was nog toen ik mijn haren straighten. Voor mijn verjaardag wilde ik weer een fabulous hairdo dus ging ik naar een duurdere kapper voor black hair. Ik wilde eigenlijk alleen mijn puntjes knippen maar het werd veel korter dan ik wilde. Mijn haar was eigenlijk zo erg gebroken dat het wel zo kort moest. Ik kon wel janken. Alsnog kreeg ik leuke reacties op mijn kapsel, maar zo kort had ik echt nooit gehad.

Over de kapper
Ik ben alleen voor mijn big chop naar de kapper gegaan. Verder punt ik mijn haar liever zelf, omdat ik dat fijner vind. Ook om kosten te besparen. Als mijn haar langer is dan laat ik wellicht de puntjes professioneel knippen, maar voorlopig doe ik het liever zelf.

blogger-My-Curly-Mind

Over haarverzorging
De tijd die ik aan mijn haar besteed is afhankelijk hoeveel vrije tijd ik heb. In de ochtend en in de avond kan ik 10 tot 15 minuten aan mijn haar besteden. Maar als ik bijvoorbeeld mijn haar wil twisten of een bantu knot wil doen dan ben ik daar een uur aan kwijt. Ik ben ongeveer één tot twee uur bezig met het wassen van mijn haar.

Ik was mijn haar elke week met een conditioner die vrij is van minerale olie, parabenen, siliconen, petroleum en sulfaten. Ik was mijn haar 1x in de maand met een clarifying shampoo. Vooraf doe ik een pre-poo met mijn zelfgemaakte oliemix en laat het even intrekken. Mijn oliemix bestaat uit olijf, castor, jojoba, argan, amandel en kokosolie. Na het wassen doe ik een deep conditioning treatment. Hiervoor gebruik ik een deep conditioner en doe ik een plastic kapje op en laat het 30 minuten intrekken. Daarna spoel ik het er uit. Vervolgens droog ik mijn haar met een katoenen t-shirt en smeer wat kokosolie in mijn haar en daarna een conditioner (leave-in). Nadien twist ik mijn haar om het bescherming te geven.

Ik gebruik liever alleen natuurlijke producten die vrij zijn van minerale olie, parabenen, siliconen, petroleum en sulfaten. Ik hou me vast aan mijn routine. Ik probeer mijn haar met liefde te behandelen en geef het voldoende rust. Mijn favoriete product is de conditioner en de hairmilk van Sheado. Zij gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten en dat vind mijn haar heerlijk!

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Ik laat het zoals het is. Ik probeer mijn look met kleding of accessoires mooi te maken. Het grappige is als ik dan een bad hairday heb, dat ik alsnog complimentjes krijg.

Blog: My Curly Mind