Home Blogger Kelly vertelt over HAAR
Hair solutions

Blogger Kelly vertelt over HAAR

Blogger-kelly-ooms

Steeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Wiewathaar.nl vraagt deze blogsters alles over hun haar, hun geheimen, rituelen en missers. Deze keer is de beurt aan Kelly Ooms van blog Belessa. Kelly is actief sinds januari 2010 en zegt dit over haar blog: “Naast het schrijven over beauty, komt er ook een heleboel fashion & lifestyle aan bod”.

Waarom een blog?
Ik ben een blog begonnen om mijn creativiteit kwijt te kunnen wat betreft beauty. En ik wilde mijn ervaringen met producten delen, want het is vaak genoeg voorgekomen dat ik vroeger een product heb gekocht naar aanleiding van bijvoorbeeld een reclame. Het product leek veelbelovend, maar toen ik het gebruikte was het tien keer niets.  Ik wil mijn ervaringen delen met anderen, om dit soort missers te voorkomen.

Kelly-Ooms

Over stijl
Ik heb niet echt één stijl of een stijlicoon waar ik tegenop kijk. Ik draag wat ik leuk vind en dat kan van alles wat zijn. Wel probeer ik wat eigen stijl te mixen met wat er in de mode is. Het haar van Lauren Conrad vind ik echt prachtig!

Over haar
Ik heb heel dun en futloos haar. Mijn eigen haarkleur is asblond, maar al jarenlang verf ik het omdat ik mijn eigen haarkleur nogal saai vind. Op dit moment is mijn haar medium blond, met aan de onderkant bruine plukken. Ik heb wel eens haarproblemen. Het kan ontzettend pluizig zijn. Verder ik er nogal last van hebben dat ik heel erg dun haar heb. Ik vind dat ik daarom vrij weinig met mijn haar kan doen helaas. Mijn haar is erg belangrijk voor me en ik probeer het daarom goed te verzorgen en het niet te vaak te wassen. Ik heb daar nog wel eens moeite mee, want ik vind mijn haar het lekkerst aanvoelen als het net gewassen is. 

Haarmisser
Ik had vroeger heel erg lang haar en ik heb het toen in een bob laten knippen. Sindsdien is het niet meer zo lang als ik toen en mijn haar groeit ontzettend traag! Daar heb ik dus wel spijt van.

Ook heb ik heel wat geëxperimenteerd met haarkleuren. Als ik blond haar had wilde ik weer bruin en andersom. Iedere keer als ik mijn haar bruin had geverfd had ik weer spijt. Ik heb toen een hele tijd met een paar groene plukken gelopen en ik had het pas na een paar dagen door. Ik zag in een winkel opens de achterkant van mijn haar in een spiegel en kreeg de schrik van mijn leven!

Over de kapper
Ik ga om de 8 a 10 weken naar de kapper en dan laat ik mijn uitgroei bijverven en de punten knippen. Ik heb snel last van pluizige punten, waardoor ik regelmatig mijn haar laat bijpunten. Ik ben heel trouw aan mijn kapper en heb een vaste kapper die ik mijn haar toevertrouw.

blogger-kelly-ooms-belessa

Over haarverzorging
Ik besteed dagelijks heel weinig tijd aan mijn haar. Ik was het en dan laat ik het aan de lucht opdrogen. In het weekend of als ik een feestje heb, wil ik nog wel eens mijn haren stijlen en krullen. Ik ben met 5 minuten klaar als ik gewoon naar mijn werk ga of de deur uitga. Als ik mijn haar wil stijlen en krullen, dan ben ik wel een kwartier tot een half uur bezig. Ik was mijn haar eigenlijk iets te vaak. Ik probeer wel om mijn haar een paar dagen niet te wassen, omdat het beter voor mijn haar en hoofdhuid is. Ik gebruik een haarmasker en een serum. Dit laat mijn haar glanzen en zorgt dat de punten er gezonder uitzien. Voor de rest vind ik dat je om de drie maanden echt wel naar de kapper moet om je punten te laten bijwerken. De producten van Aussie voor pluizig haar (3 Minute Miracle Frizz Remedy) vind ik echt de ontdekking van twee jaar geleden. Deze producten verzorgen mijn haar optimaal en ik ben er nog steeds erg tevreden over. Daarnaast is de Orofluido Beauty Elixir serum ook een grote favoriet.

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Lekker een dagje mijn haar ‘op zolder’. In een hoge knot bedoel ik daarmee!

Blog: www.belessa.nl