Home Blogger Bianca vertelt over HAAR
Hair solutions

Blogger Bianca vertelt over HAAR

Steeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Dagelijks worden trouwe volgers op de hoogte gehouden van de allerlaatste trends of persoonlijke productervaringen. Maar hoe zit het met de haargeheimen en –rituelen van deze dames-die-het-weten-kunnen? Hoe verzorgen ze hun haar en hebben ze ook weleens een bad hair day? Deze keer is de beurt aan blogger Bianca van Miss Langhaar. Bianca is actief sinds juli 2010 en zegt dit over haar blog: “Naast artikelen over haarverzorging en kapsels ook beauty en lifestyle”.

Waarom een blog?
Omwille van een aantal redenen. Ik had toen al 2 jaar een webshop waarop ik allerlei soorten hairextensions en verzorgingsproducten verkocht en mede daardoor kwam ik vaak in contact met mensen die veel over haarverzorging weten. Doordat ik vaak met haar bezig was ontdekte ik welke producten fijn zijn en welke niet, die tips wou ik graag delen en een blog was daarvoor ideaal.

Over stijl
Hoewel ik al een paar keer van lang naar kort haar ben gegaan en van bijna zwart naar platinablond heb ik verder een vrij gewone haarstijl. Ik ga niet snel experimenteren met allerlei kleuren maar vind het wel heel leuk om foto's te kijken van aparte haarstijlen.

Mijn stijlicoon is Lauren Conrad. Ze heeft prachtig haar maar wat betreft experimenteren met allerlei verschillende kapsels vind ik Rihanna heel inspirerend. Al zou ik het zelf nooit durven hoor, mijn haar zou het ook niet aankunnen.

Over haar
Ik heb van nature donkerbruin haar maar dat kleur ik dus blond. Mijn haar was vroeger altijd heel droog en dun maar dankzij de juiste verzorging heb ik nu gezond, vol en glanzend haar. Ik heb weleens een bad hair day natuurlijk, dan wil mijn haar echt gewoon niet mooi vallen. Sinds het wat langer is heb ik daar minder last van, lang haar is veel makkelijker te stylen vind ik.

Mijn haar is wel heel belangrijk. Jaren geleden viel mijn haar ineens heel erg uit, het was zo erg dat ik dacht dat ik kaal zou worden. Ik ben toen te rade gegaan bij een dermatoloog en uit bloedonderzoek bleek dat ik een ijzertekort had. Door medicatie en gezonder gaan eten is alles gelukkig terug goedgekomen.


Haarmisser
Toen ik 14 was wou ik eens wat anders. Ik zag in een boekje bij de kapster een kapsel met vooraan wat langere plukjes en achteraan was het korter. Ik wou dat kapsel dus laten knippen maar ze maakte er iets heel anders van. Een super kort mannelijk kapsel, echt verschrikkelijk. Maar sindsdien weet ik wel zeker dat zo'n kort haar niets voor mij is.

En toen ik door middel van highlights van donkerbruin naar blond haar ging en ik daardoor een tijdje met nogal rossig haar heb rondgelopen is achteraf gezien ook best erg. Ik ben een koel type en rossig haar stond me vreselijk. In die periode liet ik ook mijn pony meegroeien wat achteraf gezien ook geen goede beslissing was. Nu heb ik mijn pony inmiddels wel weer terug :-)


Over de kapper
Vroeger ging ik om de 6 weken naar de kapper om de kleur bij te werken en om de 3 maanden voor een knipbeurt. Nu kleur ik het zelf en heb het al een jaar niet meer laten knippen. Daar wordt het nu wel eens tijd voor. Ik ben erg trouw aan mijn kapper, hij knipt het altijd precies zoals ik het wil en is niet duur.

Over haarverzorging
Ik was mijn haar om de 2-3 dagen en dan laat ik het gewoon aan de lucht drogen. Af en toe maak ik krullen en dan ben ik wel even bezig maar meestal heeft mijn haar niet zoveel aandacht nodig. Na het wassen enkel wat serum erin en that's it.

Mijn geheim is serum gebruiken en een Tangle Teezer om mijn haar te borstelen. Ook niet te vaak borstelen (1-2 x per dag) en niet dagelijks je haar föhnen/stijlen, daar gaat het echt stuk van. Ik heb heel wat serums geprobeerd maar Kérastase Cristalliste Lumière Liquide is absoluut mijn favoriet. Deze maakt je haar niet vettig, het is precies water en trekt heel goed in in je haar.  Mijn haar wordt hier ontzettend zacht van.

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Niet eigenlijk. Als het echt heel erg is en alle kanten op staat maak ik krullen in mijn haar en als het gewoon futloos is dan gebruik ik een beach spray van J Beverly Hills zodat mijn haar weer wat textuur krijgt.

Blog:Miss Langhaar