Home Tips voor mooie kale koppen!
Wist je dat?

Tips voor mooie kale koppen!

Het is een heel veel voorkomend probleem voor kale mannen: hoe hou je je kale bol mooi & gezond? Heb je eenmaal geaccepteerd dat je kaal bent en heb je het resterende haar misschien wel helemaal afgeschoren, ziet je hoofdhuid er niet uit! Lees deze tips voor een mooie gladde hoofdhuid.

1. Let op waar je mee wast
Let op waar je het hoofd mee wast. Is dat gewoon een stuk zeep? Let erop dat er geen agressieve stoffen in zitten en gebruik het liefst producten voor een gevoelige huid. Tegenwoordig heb je veel mannenproducten met goede gezichtszepen. Kies ere en die bij je huidtype past en kijk uit dat het product niet te goed wast en ook de essentiële vetten weg wast.

2. Gebruik een zonnefilter!
Je schedel wordt van je hele lichaam het meest blootgesteld aan de zon. Gebruik daarom altijd een crème met zonnefilter op je hoofd – minimal SPF 15. Daarmee voorkom je een kwaal die je bij veel oudere kale mannen ziet; een hoofd vol met ontsierende verkleuringen en pigmentvlekken.


Uitgelicht: Scheerproducten


3. Kalmeer je schedel
Sommige mannen hebben last van een droge hoofdhuid met schilfers. Omdat je geen haar hebt, zijn alle hoofdhuidaandoeningen meteen zichtbaar. Gebruik een milde scrub om dode huidcellen te verwijderen en als de schilfers niet verdwijnen en je bovendien last hebt van jeuk, ga naar je huisarts. Ook hebben mannen die hun hoofd scheren soms last van verstopte haarvaatjes en pukkels. Hiervoor kun je dezelfde producten gebruiken als voor pukkeltjes op je gezicht. Kijk wel uit dat de producten mild zijn zodat de rode vlekjes snel verdwijnen.

Foto: Luis Quintero