Home Hoe zie ik er kaal uit?
Wist je dat?

Hoe zie ik er kaal uit?

Bijna elke man heeft er wel eens aan gedacht; hoe zie ik eruit als ik kaal ben? Want helaas krijgt 80% van de mannen vroeg of laat met kaalheid te maken. Je hoofd kaalscheren is voor de meeste mannen waarschijnlijk geen optie, maar gelukkig zijn er een aantal handige apps op de markt, waarmee je een voorproefje kunt zien hoe jij er kaal uitziet. Zo krijg je de kans om eerst te kijken hoe een kale kop je staat en als de eerste haren gaan vallen, kun je dan altijd nog besluiten of je er wel of niet iets aan wilt doen. Want mooi kaal is helemaal niet lelijk en de meeste vrouwen vinden een kale man net zo aantrekkelijk als een man met een volle bos haar. Het is tenslotte het totaalplaatje dat telt!

Want veel mannen zullen er toch aan moeten geloven: als het in je genen zit zul je kaal worden. Veel mensen denken dat als je vader kaal is, jij dat automatisch ook zult worden. Maar dat is niet zo, deze genen die kaalheid veroorzaken, kunnen zowel van je vader als van je moeder komen. Je hebt ze of je hebt ze niet. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat de 'kaalheidsgenen' die je via je moeder hebt gekregen, zwaarder wegen dan die van vaderskant. Je kunt zien dat je kaal wordt als je haar lichter wordt. Dat haar bevat minder pigment en dat is een aanwijzing dat de groeicyclus versneld is en het haar op deze plekken sneller uit zal vallen.

Maak jezelf kaal met deze apps

De Kaalkiosk is een app voor de iphone en je kunt hem hier downloaden. Deze app laat je zien met een kaal bolletje, zonder dat er een scheermes aan te pas hoeft te komen!

De Baldbooth is wel de bekendste en naar onze mening de leukste! Je schud even en ... geen haar meer te bekennen! Download hem hier. Ook heeft dit bedrijf nog een aantal andere 'lachen' apps gemaakt. Zoals de 'Uglybooth' en de 'Fatbooth'.

Of scheer het allemaal af!

Als je dan toch gaat scheren, zorg dan dat je goed gereedschap hebt. Kijk eens bij deze tondeuses voor een leuk model voor jou.

Cover: Cottonbro


Uitgelicht: Producten om je haar en huid lekker verzorgd te houden