Home Gezichtsverzorging voor mannen
Wist je dat?

Gezichtsverzorging voor mannen

Mannen besteden steeds meer tijd en geld aan hun uiterlijk en daar hoort natuurlijk ook de verzorging van het gezicht bij. Met deze tips kun je jezelf een gezichtsbehandeling te geven en straks kun je weer terecht bij de barbershop die ook gezichtsbehandelingen aanbiedt. Lees snel verder voor het ritueel!

Gezichtsverzorging bestaat uit 3 stappen.

1. Reinigen

Dit is een must! Het schoonmaken van de huid is de basis van een goede gezichtsbehandeling, hierbij reinig je de huid en breng je deze terug in balans.

2. Scrubben

Hierbij verwijder je de dode huidcellen. Je gezichtshuid voelt glad en weer schoon aan, oneven heden (rimpels, huidvlekjes en littekens) kunnen minder zichtbaar worden en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Voor mannen met last van ingroeiende baardharen kan dit een goede oplossing zijn zodat dit minder voorkomt (in dat geval toepassen vóór de scheerbehandeling).

3. Verzorgen

Een gezichtscrème kan je huid (tijdelijk) hydrateren. Doordat jou huid eerst grondig gereinigd en gescrubd is worden de hydraterende en voedende producten beter door de huid opgenomen. Jou huid ziet er nu soepel en zacht uit.


TIPS:     -

  • Vocht is de eerste en belangrijkste behoefte van je huid. Een vochttekort neigt al vaak tot de eerste rimpeltjes. Drink voldoende water.
  • Bescherm jouw huid tegen schadelijke factoren van buiten af, gebruik een goede verzorgende crème met UV filter.
  • Draag een pet of hoed (zeker voor kalende mannen)
  • Kalende mannen kunnen ook de hoofdhuid behandelen.
  • Zorg voor een goede nachtrust!

Wat je moet vermijden?

Vermijd te agressieve behandelingen. Kies voor een milde behandeling. Het is niet de bedoeling dat je met huidirritatie en wondjes van een gezichtsbehandeling thuiskomt.

Een gezichtsbehandeling kan geen huidproblemen oplossen, is geen middel tegen acné, kan je huid niet 'liften', kan geen kringen of wallen onder je ogen verwijderen en is geen wondermiddel dat je direct een schitterende huid oplevert. Je kun jouw gezichtsbehandeling zelf thuis doen, maar natuurlijk kun je ook een gezichtsbehandeling laten doen. Niet alleen vaart je huid er wel bij, de behandeling zelf is ook een welkom moment van rust en relax.

Dit artikel is geschreven door: Cay Kleeven


Uitgelicht: Gezichtsverzorging


Tip van de redactie: bij Aveda is er een lijn speciaal voor de mannenhuid.