Home Aziatisch haar
Haarpraat

Aziatisch haar

Dit haartype is meestal zwart of bruin en het haar is het dikst en het sterkst van alle etnische haartypen. Daarom kunnen Aziatische vrouwen hun haar heel lang laten groeien. Aziatisch haar is zo sterk dat het gemiddeld 2 keer zo lang kan groeien dan haar van andere haartypen. Bovendien worden Aziatische mannen minder vaak kaal dan mannen van een zwarte of blanke mannen.

aziatisch haar

Het lijkt er dus op dat dit het ideale haartype is. Dat klopt meestal ook wel maar het is opvallend hoeveel Aziatische vrouwen last hebben van haaruitval na hun 45ste. Misschien lijkt dat ook zo omdat sommige Aziatische vrouwen een relatief lichte huidskleur hebben, zoals Chinese of Japanse vrouwen. Doordat het haar zwart is, contrasteert dat heel erg met de hoofdhuid als het haar dunner wordt.


Uitgelicht: Extra liefde voor je haar


Haaruitval

Het is ook niet duidelijk waarom haaruitval een probleem is. Misschien heeft het met een ander dieet te maken. Traditioneel komt het vaker voor dat mensen in Azië vegetarisch zijn en daardoor minder ijzer en proteïnes binnenkrijgen. Ook is onderzoek gedaan naar het veranderde dieet van Chinese vrouwen, dat vroeger grotendeels bestond uit varkensvlees en rijst. De afgelopen 10 jaar echter, wordt er meer kip, rundvlees, vis en brood gegeten. Dit wordt als de reden gezien waarom deze vrouwen minder steil haar hebben. Dit benadrukt ook welke invloed dieet heeft op haar.

Dik haar

Als je Aziatisch haar hebt dat gezond is, is er niet veel nodig voor een prachtige haardos. Een goede shampoo die het haar niet uitdroogt en erna een conditioner. Maar dit haar is vaak dik en stug dus veel stylingproducten hebben nauwelijks effect. Je moet daarom kijken naar producten die geschikt zijn voor dik haar.

Meer blogs lezen over Aziatisch haar?