Home 5 Beautygeheimen uit Korea
Beauty forecast

5 Beautygeheimen uit Korea

Dat Azië nu de nieuwe trendsetter is voor beautyrituelen, weten we inmiddels wel. En binnen Azië is Korea koploper. In het Westen nemen we steeds meer wijsheden over uit het Verre Oosten. Maar wist je deze beautygeheimen al? Een update met the latest from Korea!

Nummer-1

Voorkomen is beter dan genezen

pimple-pad

Aziatische vrouwen hebben vaker problemen met pigmentatie en zijn daarom erg geducht voor de zon. Whitening Creams zijn niet voor niets zulke bestsellers. Koreaanse vrouwen gebruiken het liefst natuurlijke oplichtende producten zoals rijstextracten en vitamine C. Voor de echte hardnekkige plekjes gaan ze naar de salon om die weg te laten halen met laser. Maar voorkomen is nog beter! Een Koreaanse schone zal nooit haar huis verlaten zonder een zonnefilter op haar gezicht. Zijn er pukkeltjes? Daarvoor hebben ze in Korea speciale pads, de zgn. pimple pads. Je kunt ze zowel overdag of alleen 's nachts dragen. Nu gaan ze in Azië ook de straat op met monddoekjes, iets dat we hier niet zo snel zouden doen. Maar voor de nacht zijn deze pads echt ideaal!

Nummer-2

Triple-cleanse!

In Korea maken vrouwen hun huid goed schoon, dat is voor hen echt de basis. Overtollig vet, vuil en bacteriën worden grondig verwijderd. Als eerste stap wordt een cleansing tissue gebruikt. Daarna wordt alle make-up met een oliereiniger weggehaald. Goed afspoelen en dan de laatste stap: een zachte cleansing foam dat goed moet worden afgespoeld. Hiermee worden achtereenvolgend bacteriën, vuil op oliebasis en vuil op waterbasis goed verwijderd.

Nummer-3

Go for Mul-gwang

Deze term staat voor een gezonde glow en dat bereik je door voldoende hydratatie. In Korea gaan ze daarmee een stapje verder. Hydratatie sprays, sheet masks en moisturizers helpen je aan die befaamde Aziatische dewy skin! In Korea gebruiken vrouwen meerdere producten om dit voor elkaar te krijgen, daar geloven ze in zgn. layering van producten. Dus vele producten die elk hun werk doen.

Nummer-4

layering

part_02how-to-do-the-korean-skincare-routine part_03how-to-do-the-korean-skincare-routine

We noemden het al: layering is in Korea het toverwoord. Het klinkt lastig, kost vaak meer geld, het duurt langer en je hebt meer producten in je badkamer staan. Maar in Korea weegt dat niet op tegen de benefits van layering. Reinigen doe je al in verschillende stappen (triple-cleanse) en daarna heb je scrubs, toners, serums, oils en moisturizers. En tenslotte gebruiken Koreaanse vrouwen primers om hun huid zo mooi te laten stralen. Een routine in Korea bestaat uit maar liefst 10 stappen!

Nummer-5

 Inkloppen, niet wrijven!

Doordat je met layering veel lichtere producten over elkaar gebruikt, is het beter die zachtjes in je huid te kloppen in plaats van te wrijven. Daardoor wordt het product beter opgenomen. Schril ook niet van sommige vreemde ingrediënten die in Aziatische producten zit. Zo gebruiken Koreaanse vrouwen veel producten met slakkeslijm. Je kent het misschien wel van de potten slakkencrème die ze hier op beurzen verkopen. De Koreaanse versies zijn wat geavanceerder. Ze gaan je rimpels niet laten verdwijnen, maar zorgen voor een verbeterde huidstruktuur en gaan huidirritaties tegen. Nadeel is wel dat dit slakkenslijm alleen komt van gestresste slakjes due het is de vraag of je die beestjes wil laten lijden voor jouw gladde huidje.