Home Last van een droge huid? Dit zijn de 3 beste skincare tips
Beauty forecast

Last van een droge huid? Dit zijn de 3 beste skincare tips

Tijdens de wintermaanden zitten we meer binnen en dan kan je huid behoorlijk uitdrogen door de verwarming. Lees daarom verder voor onze tips tegen een droge huid!

Een droge huid, het kan voelen als een constante strijd tegen dat trekkerige gevoel en die schilfertjes. Iedereen die daar weleens mee te kampen heeft, weet hoe vervelend een droge huid kan zijn. Soms heb je elk product al uitgeprobeerd, maar zonder resultaat. Heb jij ook het gevoel dat niets blijkt te werken? Of kun je nog wel wat extra tips gebruiken? Hopelijk werken onderstaande tips goed voor jou!

1. Tijdens het douchen

Onder de douche is het belangrijk dat je je huid niet wast met agressieve reinigers. Vermijd sulfaten en als het kan ook geurstoffen. Scrub je huid ook liever niet. Ga bijvoorbeeld voor een milde body milk of cream cleanser.

2. Na het douchen

Droog je huid niet te ruw af. Het beste is om jezelf droog te deppen. Breng, als je huid nog een beetje vochtig is, een fijne body oil aan en laat dit goed intrekken. Ook kun je gebruik maken van een melkachtige, vochtregulerende toner. Je kunt deze twee producten ook na elkaar aanbrengen of mengen.

3. Op het gezicht

Gebruik, voordat je je dag begint of voordat je naar bed gaat, een vochtinbrengende dag- en nachtcrème. Ga voor ingrediënten als ceramiden, lipiden en stoffen die huidirritaties tegengaan. Verder kun je ook nog overwegen om een luchtbevochtiger in huis te halen om zo de luchtvochtigheid te verhogen.