Home Summer shine, zo creeër je de perfecte zomerlook!
Beauty forecast

Summer shine, zo creeër je de perfecte zomerlook!

Het is zomer en ein-de-lijk laat de zon zich ook steeds vaker zien! SUMMER SHINE is ons thema deze maand en ja, we snakken naar de zon! Maar kijk wel uit en gebruik voldoende zonnebescherming, zodat je huid en haar er straks in de winter ook nog geweldig uitziet.

Haar

Ook je haar moet je beschermen tegen de zon. Gebruik daarom een haar beschermspray met zonnefilters en draag een hoed of bandana als je direct in de zon gaat liggen. Na het zonnen is een haarolie en een extra voedend masker fijn tegen een droge bos.

Huid

Vermijdt de zon tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Dan schijnt deze het krachtigst. Maar de hele dag moet je maatregelen nemen tegen het verbranden van je huid. Smeer je daarom altijd zorgvuldig in met een zonnebrandproduct voor jouw huidtype. Een lichte huid heeft meestal wel SPF 50 nodig (vooral voor je gezicht) en een iets meer getinte huid kan volstaan met SPF 30. Smeer je altijd een half uur voordat je de zon ingaat in.

En koop ieder jaar een nieuw zonnebrandproduct, want na 1 jaar loopt de beschermingsfactor terug. Dat komt omdat het product vaak blootgesteld is aan de zon.

Make-up

Veel make-up 'smelt' snel weg in de zon, daarom is het slim om zomers je wenkbrauwen en wimpers te laten verven als deze van nature licht zijn. Dat voorkomt uitgelopen mascara en 'panda' ogen. Make-up is zomers vaak licht en glanzend. Het heeft geen zin om voor een matte make-up te kiezen, als je huid van nature gaat glanzen in de zon.

Goud- en oranjetinten staan goed bij je bruine huid. Kies voor transparante make-up, zoals liever een lipgloss met een glimmertje dan een zwaar gepigmenteerde lipstick. Multi-sticks zijn ook heel handig: dit zijn dikke stiften voor je ogen, wangen en lippen. Veel make-upmerken komen met een speciale zomercollectie met zomerse tinten en geschikte texturen.

Accessoires

Sowieso is een zonnehoed onmisbaar. Dit staat niet alleen leuk, maar beschermt ook je haar. Ook brede bandana's, haarbanden in diverse prints en felle kleuren, staan leuk. En investeer eens in een mooie haarklem, in plaats van heel veel goedkope. Tenslotte draag je zo'n klem vaak, net als je zonnebril. Een goede zonnebril heeft niet alleen betere lenzen en UV-bescherming, met een zonnebril sta je op veel zomerfoto's en zou een echte eye catcher moeten zijn!

Bekijk meer op Pinterest

Leef je uit, kies voor (veel) kleur of houd het juist rustig. Nude-tinten of wit, gecombineerd met goud of zilver staat ook heel mooi en is toch zomers. Enjoy!